خانه / اجرا / با رادیاتور قرنیزی و مزایا و معایب آن بیشتر آشنا شویم

با رادیاتور قرنیزی و مزایا و معایب آن بیشتر آشنا شویم

رادیاتور قرنیزی

رادیاتور قرنیزی نسل جدیدی از رادیاتور و سیستم گرمایشی است که علاوه بر به صرفه بودن و بازدهی خوب از ظاهر زیبایی نیز برخوردارند و این نیاز انسان ها را به خوبی برآورده می کنند.

در خانه ها و اداراتی که از دکوراسیون داخلی خاصی برخوردار هستند بهتر است از این رادیاتورها استفاده شود زیرا علاوه بر کارایی بالا ظاهر مناسبی دارند که با هر دکوراسیون و چیدمانی سازگار هستند

در ساخت این نوع رادیاتورها از آلومینیوم استانداردی استفاده می شود که بتواند به خوبی گرما را انتقال دهد و مانعی در برابر انتشار گرما نباشد. به علاوه این پوسته مقاوم از رادیاتورها در برابر انواع آسیب ها محافظت می کنند.

رادیاتور قرنیزی رادیاتور مستقلی است که تمام کارایی ها و مزایای رادیاتورهای قدیمی را دارد اما با طراحی خاص خود به صورت مدرن درآمده است. این رادیاتورها با استفاده از فناوری های رادیاتورهای مدرن ساخته می شوند و در نتیجه کارآمدتر، مقرون به صرفه تر و با محیط سازگارتر هستند.

رادیاتور قرنیزی

انواع رادیاتور قرنیزی

رادیاتورهای قرنیزی دو نوع مختلف دارند :

  1. رادیاتورهای الکترونیکی
  2. رادیاتورهای هیدرونیک

۱٫ رادیاتورهای قرنیزی الکترونیکی و نحوه عملکرد آن ها

رادیاتورهای الکترونیکی سریعتر گرم می شوند و فاقد مخزن، بویلر یا سیستم های مرکزی هستند و به صورت مستقل کار می کنند. این رادیاتورها می توانند به پنل برق اصلی خانه متصل شوند و انرژی مورد نیاز خود را از این طریق دریافت کنند.

نصب برخی از مدل های آن بسیار آسان است و می توانند با دو شاخه به برق متصل شوند.

نحوه عملکرد این رادیاتورها به این شکل است زمانی که ترموستات رادیاتور قرنیزی الکترونیکی روشن می شود هوای سرد نزدیک زمین به داخل سیستم کشیده می شود و از کنار پره های فلزی که در داخلشان کابل مخصوصی قرار دارد عبور می کنند.

این هوا با عبور از کنار پره ها گرم می شود و سپس هوای گرم دوباره به محیط دمیده می شود. برخی از مدل ها ترموستات های جدا گانه ای دارند که جلوی پنلشان نصب شده است و ترموستات برخی از مدل ها روی دیوار نصب می شود.

 

۲٫ رادیاتور قرنیزی هیدرونیک و نحوه عملکرد آن ها

در رادیاتورهای قرنیزی هیدرونیک آب داغ در داخل مجموعه ای از لوله های مسی جریان پیدا می کند. این سیستم مسیر جریان آب را به گونه ای طولانی می کند که گرمای آن محیط خانه را گرم کند.

پره های مسی که به شبکه متصل هستند انتقال گرمای آب را تسهیل می کنند. زمانی که آب گرم از لوله ها عبور می کند پره های مسی هم گرم می شوند و سپس هوای اطرافشان را گرم می کنند.

هوای سرد نزدیک زمین هم به داخل سیستم کشیده می شود و توسط پره ها گرم می شود. این گردش هوا و جریان آب ادامه پیدا می کند تا هوای محیط به گرمای دلخواه برسد.

قرنیز هیدرونیک

مزایای رادیاتور قرنیزی

۱- بهترین و مهم ترین مزیتی که رادیاتورهای قرنیزی دارند این است که فضای بسیار کمی را اشغال می کنند. این رادیاتورها در حاشیه پایینی دیوارها نصب می شوند و چون بسیار باریک هستند عملاً در داخل اتاق فضایی اشغال نمی کنند. این رادیاتورها برای خانه ها و اتاق های کوچک یا دفاتر کاری که جایی برای نصب رادیاتورهای معمولی ندارند بسیار مناسب هستند.

۲- مزیت دیگر این است که به صورت یکنواخت گرما را در اتاق توزیع می کنند. این رادیاتورها نسبت به رادیاتورهای معمولی در انتشار گرما به صورت متعادل موفق تر هستند زیرا دور تا دور اتاق را فرا گرفته اند.

رادیاتورهای معمولی بیشتر اطراف محلی که در آن نصب شده اند را گرم می کنند و ممکن است نواحی که با رادیاتور فاصله دارند کمی خنک تر باشند این درحالی است که رادیاتورهای قرنیزی دور تا دور اتاق نصب می شوند و در نتیجه تمام فضا را به یک اندازه گرم می کنند. از طرف دیگر نصب رادیاتورهای قرنیزی در زیر پنجره ها باعث می شود هوای سردی که از طریق درز پنجره وارد اتاق می شود توسط سیستم رادیاتور جذب شود و تبدیل به گرما شود.

۳- از مزایای رادیاتورهای قرنیزی بی سر و صدا بودن آن ها است. این رادیاتورها با وجود کارآیی بالایی که دارند بدون صدا کار می کنند. همچنین دوده ندارند و دیوارهای اطراف را سیاه نمی کنند.

۴- از دیگر مزایای رادیاتورهای قرنیزی که قبلاً هم به آن اشاره شد زیبایی ظاهری آن و سازگار بودن با انواع دکوراسیون داخلی است. این رادیاتورها شکلی زیبا و مدرن به خانه یا اتاق شما می بخشند. به علاوه این رادیاتورها کوچک و توکار هستند و با نصب آن ها مجبور نیستید که رادیاتورهای فلزی بزرگ و لوله های متصل به آن ها را در داخل اتاق های خود تحمل کنید.

۵- با استفاده از این سیستم هزینه های مربوط به لوله کشی های اولیه کاهش یافته و نیاز به قرنیزکاری نمی باشد.

۶- معمولا رادیاتورها با داشتن لبه‌های تیز باعث جراحت در کودکان و بزرگسالان می‌شوند. سیستم رادیاتور قرنیزی این مشکل را اصلا ندارند و کاملا ایمن است، دمای آب نیز بسیار پایین است، بنابراین دست کودکان در صورت برخورد به آن آسیب نمی‌بیند. این مسائل سبب شده دغدغه‌ افراد در استفاده از این وسیله گرمایشی بسیار کمتر شود.

معایب رادیاتور قرنیزی

۱- یکی از معایب رادیاتورهای قرنیزی این است که چون پره ها و رویه آن از فلزهای مس و آلومینیوم تشکیل شده اند ممکن است این فلزات به مرور زمان زنگ بزنند. همچنین چون این رادیاتورها در داخل محفظه قرار می گیرند هر چند وقت یک بار لازم است که روکش آن ها باز شود و گرد و غبار یا آثار زنگ زدگی پره ها یا روکش پاک سازی شود.

۲- همان طور که گفته شد برخی از رادیاتورهای قرنیزی برقی هستند. این رادیاتورها گران هستند و چون برق مصرف می کنند هزینه مصرف برق شما را افزایش می دهند. این نوع رادیاتورهای قرنیزی برای محیط های بسیار کوچک که زود گرم می شوند و مناطقی که زمستان های سختی ندارند مناسب است.

۳- از دیگر معایبی که رادیاتورهای قرنیزی دارند این است که شما را در چیدمان لوازم خانه محدود می کنند. چون این رادیاتورها در حاشیه دیوار نصب می شوند باید در اطراف آن ها فضای خالی وجود داشته باشد تا بتوانند به درستی گرما را منتشر کنند. قرار دادن کمدهای بزرگ یا مبلمان در مقابل آن ها از میزان کارآیی سیستم گرمایشی قرنیزی می کاهد. همچنین برخی از وسایل مانند تلویزیون و سایر لوازم الکترونیکی ممکن است در اثر حرارت مداوم آسیب ببینند و در نتیجه نباید نزدیک به دیوار قرار داده شوند.

۴٫ ممکن است هوا در داخل لوله های رادیاتورهای قرنیزی هیدرونیک تجمع پیدا کند و این مسئله فعالیت رادیاتورها را مختل کند. البته این مشکل با هواگیری لوله ها حل می شود و مشکل بزرگی نیست.

۵- عیب دیگر رادیاتورهای هیدرونیک آن است که دیرتر از رادیاتورهای برقی گرم می شوند اما در عوض مدت زمان بیشتری طول می کشد تا گرمای آب از دست برود.

نحوه اجرای رادیاتور قرنیزی

رادیاتور قرنیزی استفاده دو منظوره دارد. علاوه براینکه خاصیت قرنیز و طراحی دکوراسیون داخلی خانه را به عهده  دارد پا را فراتر گذاشته و به عنوان سیستم گرمایشی نیز از آن استفاده می‌شود. سیستم رادیاتور قرنیزی یکی از ساده‌ترین مکانیزم های معمول در سیستم های گرمایشی است که به دلیل تنوع ظاهر آن بسیار موردپسند معماران و دکوراتیوهای داخلی است. این محصولات علاوه بر ظاهر زیبا با کمترین امکانات و تجهیزات قابل استفاده به عنوان یک سیستم گرمایشی هستند.

  • برای نصب رادیاتورهای قرنیزی، اولین قدم نصب عایق حرارتی توسط چسب یا منگنه روی دیوار است.
  • بست‌ها را در فاصله لازم توسط رول پلاک نصب کنید.
  • با کمک دستگاه قلاویززن، رادیاتورهایی که به اندازه مشخص بریده شده را رزوه کنید و در محل خود نصب کنید.
  • رادیاتورها را توسط تبدیل‌ها و رابط‌هایی انعطاف‌پذیر و از جنس استیل به یکدیگر متصل کنید تا تست آب‌بندی و حرارتی شوند.
  • پس از اینکه اطمینان یافتید، پروفیل در اندازه‌های مناسب بریده شده، فارسی بر کنید و در محل‌های مناسبشان نصب کنید.
  • پس از انجام پنج مرحله تست نهایی را انجام دهید، سیستم قابل بهره‌برداری است.

نحوه اجرای قرنیز

در پایان :

امروزه سیستم های گرمایشی از جمله ملزومات هر ساختمان محسوب می شوند. در حال حاضر با توجه به کمبود منابع انرژی و بالا بودن هزینه های مصرفی آن اکثر سازندگان سعی می کنند از سیستم های گرمایشی با مصرف انرژی پایین و راندمان بالا در ساختمان های خود استفاده کنند

هر یک از سیستم های گرمایشی از جمله رادیاتور، هواساز، فن کوئل ، اسپلیت یونیت ها و گرمایش از کف دارای معایب و مزایای مخصوص به خود هستند.

اما رادیاتورهای قرنیزی مزایای هر یک از این سیستم ها را دارا می باشند و معایب سایر سیستم ها را رفع می کنند.

درباره‌ی مدیریت

حتما ببینید

آنچه در مورد شوفاژ و انواع آن باید بدانیم

شوفاژ چیست؟ شوفاژ معمولا به سه وسیله ی رادیاتور , پکیج و موتورخانه اطلاق میشود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.