خانه / اجرا / انواع قرنیزها و با روش نصب آنها آشنا شویم

انواع قرنیزها و با روش نصب آنها آشنا شویم

قرنیز چیست ؟

قرنیزها در واقع به نوارها و باندهایی گفته می شود که در قسمت پایینی دیوار و در نزدیکی کف قرار می گیرند. جنس قرنیزها می تواند از سنگ، چوب MDF، گچ و… باشد. قرنیزها می توانند بسیار ساده باشند که این متریال های ساده، به نمایه های محبوبی در خانه ها تبدیل شده اند، البته بعضی از افراد ترجیح می دهند آن را رنگ کنند. استفاده از قرنیز نوعی از کم هزینه ترین روشهای تزیینی در دکوراسیون داخلی محسوب میشود.

قرنیز شاید به ظاهر مسئله ای کوچک باشد اما تا حد زیادی در زیبایی فضای خانه تاثیر دارد. کاربرد دیگری که قرنیزها دارند این است که مثلا زمانی که کف خانه یا محل لمینت شده باشد، فضای کوچکی به اندازه ی کمتر از ۳ سانتیمتر بین لمینت و دیوار قرار خواهد گرفت.

در صورتی که از این فضا استفاده ای نشود، می تواند محل خوبی برای جمع آوری گرد و غبار ها باشد و به همین خاطر قرنیز می تواند این فضای خالی را پوشش دهد و درز ایجاد شده را کاور کند.

پس در کاربرد قرنیز هم از نظر فنی و مخصوصا از نظر زیبایی شکی نیست. حتی در زمان هایی که در کف خانه به جای لمینت از سنگ و یا موکت هم استفاده شده باشد، باز هم در صورت استفاده از قرنیز می بینید که تا چه اندازه فضای خانه تان زیباتر می شود.

کاربرد قرنیز

    ۱٫زیبایی بخشی به دیوارها

استفاده از قرنیزی که با سایر بخش های ساختمان ازجمله دیوار و پوشش کف هماهنگی داشته باشد موجب افزایش زیبایی فضای داخلی ساختمان میشود.

استفاده از قرنیز در دکوراسیون داخلی مدرن امروزی حائز اهمیت بوده است و جلوه و زیبایی خاصی به فضای داخلی ساختمان می دهد.

    ۲٫ عدم انتقال رطوبت

دیوارها معمولاً حساسیت زیادی نسبت به رطوبت و آب دارند، وجود قرنیز از انتقال رطوبت موجود در کف به دیوار جلوگیری میکند.

    ۳٫ جلوگیری از آسیب به نواحی داخلی و گوشه های دیوار

برخورد اثاثیه و اشیا از جمله جاروبرقی، اسباب بازی های کودکان و… به گوشه های دیوار موجب آسیب در آن نواحی میشود، استفاده از قرنیز از آسیب به این نواحی جلوگیری میکند.

    ۴٫ امکان عبور کابل و سیم ها در قرنیزها

معمولاً در پشت قرنیزها فضایی خالی تحت عنوان فضای پاشنه ای ایجاد میشود که سیم های تلفن و برق و… از داخل آن فضا عبور داده میشوند، امکان ایجاد فضای خالی در پشت قرنیز سنگی و سرامیکی وجود ندارد.

    ۵٫ مخفی کردن درز انبساط در کف‌پوش ها

به دلیل تغییرات دما امکان انبساط و انقباض کفپوش هایی همچون پارکت لمینیت در طول سال وجود دارد، به همین دلیل جهت جلوگیری از آسیب به آن ها هنگام نصبشان حدود ۸ میلی متر از کناره های پارکت تا دیوار فاصلی خالی گذاشته میشود تا توسط قرنیز ها پوشانده شوند.

    ۶٫ کاهش میزان گرد و خاک در دیوار

وجود قرنیز ها از کثیفی و خاک نشستن روی لبه های پایینی دیوار جلوگیری کرده و نظافت آن ها را ساده تر میکند.

  • کاربردهای جالبی نیز نظیر امکان عبور دادن کابل و سیم و لوله های تاسیساتی با ضخامت اندک از داخل قرنیزها و همچنین اضافه شدن سیستم گرمایشی و روشنایی در آنها، از امکانات جدیدی است که به قرنیزها افزوده شده است.

انواع قرنیز

، انواع مختلف قرنیزها مرسوم هستند یکی از انواعی که امروزه مرسوم شده اند، قرنیزهای ام دی اف هستند که روی آن ها روکش پی وی سی قرار داده شده است

قرنیز پی وی سی (PVC)

قرنیز پی وی سی از چند لایه پلاستیکی تولید میشود، ظاهر این قرنیز شبیه به قرنیز چوب و ام دی اف میباشد اما با توجه به جنسش :

۱. نسبت به قرنیز چوبی طول عمر بیشتر دارد

۲٫مقاومت بیشتری در برابر رطوبت و آب دارد

۳٫امکان رنگ کردن نداشته و احتمال رنگ پریدگی آن در برابر نور مستقیم آفتاب وجود دارد.

قرنیز سنگی

یکی دیگر از انواع قرنیزها، قرنیز سنگی است که از این نوع معمولا در خانه هایی که در کف خانه سنگ به کار رفته باشد، استفاده می شود. قرنیز سنگی از قدیمی ترین انواع قرنیزها است که از سنگ هایی همچون گرانیت، مرمریت و تراورتن تولید میشود.

این نوع قرنیز با پوشش کف سنگ و سرامیک هماهنگی بیشتری داشته و امروزه کاربرد کمتری در ساختمان ها و دکوراسیون داخلی دارد.ارتفاع این متریال بین ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر است.

یکی از اشتباهاتی که در بسیاری از خانه ها در مورد قرنیزها دیده می شود این است که این قرنیزها از سطح دیوار چندین سانتیمتر بیرون می زنند و به همین خاطر بعد از آن، در صورتی که بخواهید کمد را کاملا به دیوار بچسبانید، دیگر این کار امکانپذیر نخواهد بود. یه همین خاطر بهتر است این بیرون رفتگی قرنیز، در حداقل مقدار خود باشد.

۱.قرنیز سنگی وزن زیاد و مقاومت کمتری نسبت به سایر قرنیز ها دارند

۲.برای کف پوش های لمینیت مناسب نبوده و تنوع رنگی شان محدود است،

۳٫ قیمتشان نیز بالا میباشد و برای نصب به ملات ماسه و سیمان نیاز دارند.

  • قرنیزهای سنگی مانع از خیس شدن دیوار در هنگام شستشوی کف می‌شوند

قرنیز چوبی

این نوع قرنیز از چوب انواع درختان از جمله گیلاس، گردو، کاج، بلوط و… تولید می شود و جهت افزایش طول عمرشان با مواد شیمیایی مقاوم میشوند، امکان نصب این قرنیز در هال، پذیرایی و راه پله وجود دارد، این قرنیز :

۱٫ نسبت به رطوبت حساس بوده،

۲٫ امکان خورده شدگی توسط حشرات دارد

۳. قیمت بالاتری نسبت به نوع ام دی اف دارد.

۴٫ ارتفاع این نوع هم بین ۶ الی ۱۰ سانتیمتر 

قرنیز چوبی

قرنیز سرامیکی

جنس این قرنیز با توجه به نام آن سرامیک است، قرنیز سرامیکی:

۱٫ مقاومت بالایی در برابر رطوبت و آب دارد،

۲٫ قیمت بالایی دارد و تنوع رنگ و طرح آن کم است، از این جهت طرفداران کمتری دارد،

این قرنیز با سرامیک های کف و دیوارها قابلیت هماهنگی و ست شدن دارد و قابلیت استفاده در مکان هایی همچون حمام و اتاق هایی با دیوارهای سرامیکی را دارد.

قرنیز رادیاتوری (قرنیز حرارتی)

یک سیستم پایانه حرارتی نوین در صنعت تأسیسات گرمایشی محسوب می گردد که علاوه بر به همراه داشتن زیبایی قرنیزها ، سادگی اجرای رادیاتور های پنلی و پخش یکنواخت گرمای اتاق توسط سیستم گرمایش از کف را در یک سیستم فراهم آورده و در عین حال بخشی از معایب سیستم های گذشته گرمایش را رفع کرده است.
جنس این سری از رادیاتور های قرنیزی از آلیاژ آلومینیومی اکسترودی با تکنولوژی مدرن پلیمری می باشد و اجازه می دهد گرما سریع و یکنواخت از ارتفاع پایین در اتاق پخش شود.

از آنجاییکه هوای گرم به طور طبیعی به سمت بالا حرکت می کند، قرار دادن وسیله گرمایشی در نزدیکی کف اتاق راحت ترین راه برای گرم کردن هوای یک فضاست.
این قرنیز های حرارتی یکی از پربازده ترین پایانه های حرارتی گرمایشی است که می تواند نواحی مختلف گرمایشی را ایجاد کند. هر ناحیه دارای ترموستات و شیر مخصوص به خود می باشد.

قرنیز رادیاتوری(قرنیز حرارتی) از جمله پایانه های گرمایشی تمام آبی است که تامین آبگرم آن می تواند به صورت موتورخانه مرکزی ، پکیج حرارتی و حتی آبگرمکن های خورشیدی باشد.

با روش های نصب قرنیز آشنا شوید

نصب قرنیز به منظور محافظت از دیوار در برابر ضربه و رطوبت و … در فضای بین دیوار و کفپوش صورت می‌گیرد و امروزه به یکی از جنبه‌های زیبایی ساختمان نیز تبدیل شده است.

قرنیزها در ضخامت و اندازه‌ و جنس‌های مختلفی چون پلاستیکی، پی وی سی و چوبی و سنگی و … تولید می‌شوند.

قرنیزها با توجه به جنس آنها و همچنین مصالح پشت کار، به روشهای مختلفی قابل نصب است. می توان آنها را بوسیله دستگاه های منگنه کوب به دیوار پشت دوخت و یا با استفاده از چسب ها و در بعضی از مواقع، در صورت سنگی بودن قرنیز به کمک دوغاب سیمانی، به دیوار چسباند.  در صورتی که دیوار پشت کار از جنس گچ باشد و قرنیزها از جنس چوب یا MDF امکان استفاده از روش اول امکان پذیر است و اگر جنس قرنیز و دیوار شکننده و یا محکم باشد، باید از چسب ها استفاده گردد.

نکته : درهنگام اجرای قرنیز به این نکته باید دقت نمود که مقاومت چسب باید به اندازه کافی باشد و به راحتی قرنیز از دیوار جدا نشود و رنگ چسب مورد استفاده با رنگ قرنیز مطابقت داشته باشد و یا از چسب های بی رنگ استفاده شود تا موجب کثیفی کار نشود.

 نصب قرنیز پلاستیکی

  • برای نصب قرنیز پلاستیکی ابتدا اندازه قرنیز را با خط کش اندازه گرفته و سپس با کمک تراز و یک مداد، اندازه آن را در سراسر دیوار خود بکشید.
  • پایین دیوار تا سطح خط کشی شده را چسب یا سریش بزنید.
  • قرنیز پلاستیکی را نیز از فضای پشت چسب مالی کرده و آرام آرام روی سطح بچسبانید.
  • کاردکی نرم را روی سطح بکشید تا هرگونه حباب از آن خارج شود.
  • برای گوشه‌های دیوار یا بیرون رفتگی‌ها از یک سشوار کمک بگیرید تا سطح قرنیز پلاستیکی را نرم کرده و بتوانید آن را با شکل دادن داخل گوشه‌ها یا روی بیرون رفتگی‌ها بکشید و کار را تا پایان ادامه دهید.

نصب قرنیز چوبی

یکی دیگر از کاربردهای قرنیز چوبی پر کردن فضای خالی پارکت و لمینت با دیوار است. به دلیل اینکه پارکت و لمینت انبساط و انقباض دارند، طراحان این فضا را خالی می گذارند و قرنیز این فضا را پرمیکند. معمولا برای پارکت‌ها استفاده از سنگ مرسوم نیست و به جای آن روش اجرای قرنیز چوبی و پی وی سی به کار می‌رود. اصولا بهتر است رنگ قرنیز یک تناژ سیر یا روشن‌تر از کفپوش انتخاب شود تا به جهت تضاد رنگی حاشیه کار زیباتر به‌ چشم آید. برای نصب قرنیز در چنین پارکت‌هایی می‌توانید از روش نصب قرنیز پی وی سی با چسب استفاده کنید.

نصب قرنیز سنگی با چسب

معمولا روش نصب قرنیز سنگی با موارد بالا متفاوت است و نیاز به سیمان به جای چسب دارد. اما اگر اصرار به نصب قرنیز سنگی با چسب دارید می‌توانید از چسب‌های محکمی چون چسب آکواریوم استفاده کنید. اما روش اصولی و متداول نصب قرنیز سنگی به شیوه زیر است.

  • برای نصب قرنیز سنگی، ابتدا قرنیز را جلوی دیوار سر جای خود قرار دهید، به گونه ای که زیاد جلو یا عقب نباشد و با دیوار فاصله نداشته باشد.
  • پشت قرنیز را ملات سیمان یا ماسه بریزید.
  • پس از اینکه سیمان گرفت، اکنون کف را کار کنید. مزایای این کار این است که کف دو سانت یا حتی بیشتر جای تنظیم دارد، یعنی می‌تواند بالا برود.

روش برش قرنیزها :

از برش قرنیزها هنگام نصب تا حد امکان باید اجتناب کرد. زیرا امکان بوجود آمدن درز مابین قطعات آن وجود خواهد داشت. در صورت نیاز به برش قرنیز باید دقت زیادی نمود و این کار را بوسیله اره های برقی ویژه (اره گردبر) و توسط تیغه های متناسب با جنس قرنیز انجام داد. اره های گردبر باید توانایی برش قطعات قرنیز با زوایای مختلف را جهت نصب قرنیزها در کنج دیوارها را داشته باشند. به نحوی که با برش قرنیز با زاویه ۴۵ درجه بتوان گوشه های ۹۰ درجه را به بهترین نحو ممکن ایجاد نمود.

درباره‌ی مدیریت

حتما ببینید

آنچه در مورد شوفاژ و انواع آن باید بدانیم

شوفاژ چیست؟ شوفاژ معمولا به سه وسیله ی رادیاتور , پکیج و موتورخانه اطلاق میشود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.