خانه / اجرا / همه چیزهایی که باید درباره کلید و پریز برق بدانیم
کلید و پریز

همه چیزهایی که باید درباره کلید و پریز برق بدانیم

کلید و پریز

کلید و پریز برق اولین بار در سال ۱۸۸۴، توسط جان هنری هولمز بود در هر ساختمان آنچه که باعث میشود کاربران با سیمکشی و مدارهای برق به کار گرفته شده در آن ارتباط برقرار کنند، کلیدها و پریزهایی هستند که توسط برقکار ساختمان در محل‌های مورد نیاز نصب شده است وگرنه سیم‌ها و فیوزها و لوله های پولیکایی که سیم‌ها داخل آنها هستند اگرچه خیلی مهم هستند ولی همه در پشت صحنه اند.
اگر خوب دقت کنید در طول مدتی که در یک ساختمان حضور دارید بارها لازم میشود که از کلیدهای برق برای روشن یا خاموش کردن وسایل مثل روشنایی‌ها یا فن تهویه هوای سرویس بهداشتی یا حتی زنگ واحد هنگام ورود و موارد دیگر استفاده می‌کنید.
پریزها هم مثل کلیدها به اندازه زیادی لازم و ضروری به حساب می‌آیند. تصور اتاقی بدون پریز یا پریزهایی که به همگی‌شان دوشاخه برق وصل شده در حالی که گوشی موبایل شما نیاز به شارژ دارد یا یک آشپز خانه با کابینت‌های فوق العاده زیبا و لاکچری ولی بدون پریزبرق یا پریزهایی که از لحاظ مکانی در جای خوبی نصب نشده باشند واقعا دلهره‌آور است.

انتخاب یک مدل مناسب پریز در کنار کاغذدیواری ها و کف پوش های خانه در جذابیت بیشتر محیط تأثیر بسزایی دارد. به همین دلیل است که کلید و پریز شیک و جذاب در بازار بسیار زیاد است و می تواند با انواع مختلف دکوراسیون هماهنگ باشد

ساختار و نصب کلید پریز ساختمانی

تاریخچه کلید و پریز برق

جالب است بدانید که اختراع کلید و پریز برق اولین بار در سال ۱۸۸۴، توسط جان هنری هولمز بود که طی آن فرآیندی برای قطع سریع ابداع شد. پس ازآن و در سال ۱۹۱۷ بود که ویلیام جی. نیوتون مکانیسم قطع سریع را توسعه داد و اولین کلید و پریز برق سوئیچ دار و مدرن را ابداع کرد. درواقع امروزه شاهد پیشرفت زیادی در زمینه ارائه و تولید انواع کلید برق و پریز که با نیازهای جامعه سازگار شده است، می باشیم. در همین راستا، ازجمله جدیدترین کلید و پریز برق ها وارد بازار شده که ازجمله آن می توان به کلید برق لمسی و هوشمند که از راه دور با کنترل یا تلفن همراه کنترل می شوند اشاره کرد.

اجزای کلید و پریز برق

کلید و پریز برق نیز مانند سایر محصولات و تجهیزات ساختمانی دارای اجزای مختلفی می باشند

کلید پریز جدید دارای سه بخش است :

۱. مکانیزم درونی و حلقه

مکانیزم درونی همان ساختار درونی کلید پریز است، که به نحوه سیم پیچی و اتصال های درونی کلید و پریز، تک پل یا دوپل بودن و اتصال آن به قاب می پرازد.

۲. قاب یا کادر کلید پریز

قاب کلید و پریز همان بخشی است که قابل دیدن روی دیوار است و این سطح از جنس عایق ساخته می شود تا در هنگام اتصال برق دست فرد روشن کننده را برق نگیرد.

این عناصر کوچک در ابعاد و طرح های مختلف به بازار عرضه می شوند و قرار گرفتن آنها بر روی دیوار با انواع پوشش هایی نظیر کاغذ دیواری، رنگ، پانل های چوبی و … میتواند در زیبایی بخشی یا انسجام دادن به فضا نقش مهمی را ایفا کند.

انواع پریزها و توضیحات و نکته های آن

پریز یا همان سوکت نیز یکی از پر مصرف‌ترین نصبیات در تمام ساختمان‌ها و اماکن هستند. در واقع استفاده از بسیاری از لوازم خانگی بدون وجود پریزها امکان پذیر نیست. پریزها هم از لحاظ تنوع به انواع مختلف تقسیم می‌شوند

پریز برق

به طورکلی پریزهای برق وظیفه ارتباط دستگاه های برقی با برق ساختمان ها را دارند. پریزها معمولاً در دو نوع ارت دار و بدون ارت ارائه می شوند

پریز تلفن

پریزهای تلفن درگذشته معمولاً به صورت دوشاخه ای تولید می شدند اما امروزه این نوع پریزها به صورت سوکتی در بازار موجود و مورداستفاده می باشند.

پریز شبکه

این پریزها اغلب در ادارات کاربرد دارند و وظیفه اتصال کابل شبکه با تجهیزاتی مانند مودم، لپ تاپ و … بر عهده پریز شبکه است. پریزهای شبکه در دو نوع پریز UTP و پریز SFTP تولید و عرضه می شوند.

پریز آنتن

فیش آنتن و یا پریز آنتن، اغلب کاربردهای ساختمانی دارد و وظیفه آن برقراری ارتباط میان آنتن مرکزی و ماهواره با گیرنده ها می باشد.

پریز UPS

​به طورکلی در هر ساختمانی که برق اضطراری توسط سیستم UPS تأمین شود، می بایست پریز UPS برای برقراری ارتباط میان دوشاخه برق دستگاه و برق اصلی مورداستفاده قرار گیرد.

انواع کلید و پریز بر اساس نحوه نصب

به طورکلی می توان عنوان کرد که کلید پریزها دارای انواع متفاوتی هستند و بر اساس نحوه نصب، به دسته بندی های زیر تقسیم می شوند که شامل:

کلید پریز توکار

معمولاً در سیم کشی ساختمان ها، سیم ها از طریق لوله نصب شده و در داخل دیوارها به یکدیگر مرتبط می شوند. بر همین اساس، در تمامی فضاهایی که نیاز به وجود تجهیزات برقی ساختمان وجود دارد سیم و اتصالات برقی نیز حاضر می باشد. دراین بین نوع توکار پریز ازجمله پر طرفدارها بوده و برای زیباسازی فرآیند سیم کشی، تمیز بودن فضای دیوارها و کف ساختمان استفاده می شود.

لازم به ذکر است که برای نصب کلید پریز توکار می بایست در داخل دیوار، قوطی کلید از قبل کار گذاشته شود و سپس مکانیسم کلید و پریز به همراه یک چنگکی داخل دیوار نصب گردد.

کلید پریز روکار

به طورکلی در فضاهایی که قوطی توکار در داخل دیوار تعبیه نشده است، می بایست کلید و پریزها را به صورت روکار مورداستفاده قرار داد. ازاین رو، باید بر روی دیوار یک قوطی روکار را پیچ کرده و سپس مکانیسم کلید پریز را داخل دیوار قرار داد. کلید پریزهای روکار معمولاً دارای سیم کشی روکار بوده و گاهی برای جلوگیری از به وجود آمدن ظاهر بد سیم کشی روکار، از داکت ها و انواع ترانکینگ در آن استفاده می شود.

انواع کلید و پریز بر اساس طرح و مدل

کلیدها و پریزها بر اساس مدل و نوع دکوراسیونی که مورداستفاده قرار می گیرند تقسیم بندی هایی دارند که ازجمله آن ها شامل:

کلید و پریز کلاسیک

این نوع از پریزها بیشتر برای خانه هایی با دکوراسیون کلاسیک و مجلل پیشنهادشده و معمولاً به رنگ های کلاسیکی مانند کرم قهوه ای یا قهوه ای تافی نزدیک می باشند. چراکه این دو رنگ معمولاً در قاب دور کلید و پریز و خود آن ترند هستند.

کلید پریز لمسی

جالب است بدانید که کلیدهای لمسی جزو جدید ترین محصولات بوده و به جای فشار دادن کلید برای خاموش و روشن شدن چراغ تنها کافی است آن را لمس کنید. معمولاً این نوع کلیدها به صورت تک پل، دو پل، سه پل و چهار پل طراحی می شوند و استفاده از آن در تمام قسمت های خانه امکان پذیر است و تعداد کلیدهای موردنیاز را نیز کاهش می دهد. مزیت مهم دیگر این کلیدها امکان کنترل از راه دور است چراکه به هوشمند سازی فضا کمک می کند.

کلید و پریز لمسی

کلید و پریز برق فوتوالکتریک

کلید و پریز برق فوتوالکتریک یکی از مدل های جدید کلید و پریز برق است که به اندازه ی سایر مدل های گفته شده در خانه ها همه گیر نیست اما از انواع کاربردی کلید و پریز برق جدید است. درواقع اگر تمایل دارید به محض تاریک شدن هوا، چراغ ها به صورت خودکار روشن شوند کلید و پریز برق فوتوالکتریک می تواند گزینه مناسبی باشد. لازم به ذکر است که این کلید پریز برق مجهز به سنسورهایی است که به محض تاریک شدن هوا و کم شدن نور به طور خودکار روشن می شود.

کلید برق حساس به صدا

جالب است بدانید که نوع دیگری از کلید و پریز برق هوشمند وجود دارد که به صدا حساس است. درواقع با این مدل کلید و پریز برق جدید می توانید بدون فشردن دکمه، چراغ ها را روشن کنید. لازم به ذکر است که کلید و پریزهای حساس به حرکت بیشتر بیرون از خانه و کلید و پریز برق حساس به صدا بیشتر در خانه استفاده می شوند.

کلید و پریز کارتی

احتمالاً افرادی که زیاد در هتل ها اقامت می کنند، با این نوع کلید کاملاً آشنا باشند. درواقع این محصولات نیز مانند سایر کلیدها تنوع رنگی بسیاری دارند. آن ها دارای یک محفظه برای قرار دادن کارت هستند که با قرار گرفتن کارت در محفظه سنسورها کنتاکت را فعال می کنند و برق محیطی موردنظر جریان پیدا می کند. این کلیدها و پریزها معمولاً در هتل ها و ادارات کاربردی بوده و بسیار محبوب می باشند.

کلید و پریز برق حساس به حرکت

این مدل کلید و پریز برق جدید با احساس حرکت به صورت خودکار روشن می شوند. جالب است بدانید که یکی از کاربردهای این انواع کلید و پریز برق هوشمند جلوی انبارها یا فضایی است که در آن اشیای قیمتی نگه داشته می شود. همچنین به کمک این مدل های جدید کلید و پریز برق می توان از دزدی در محل خودداری نمود.

کلید پریز طرح قدیمی

کلید و پریز قدیمی جزو ارزان ترین محصولات محسوب می شوند و ساده است. درواقع این نوع کلید در محیط هایی که دکوراسیون داخلی آن ها اهمیت زیادی ندارد مانند اداره ها، کارگاه ها و انبارهای خانه ها استفاده می شوند

درباره‌ی مدیریت

حتما ببینید

آنچه در مورد شوفاژ و انواع آن باید بدانیم

شوفاژ چیست؟ شوفاژ معمولا به سه وسیله ی رادیاتور , پکیج و موتورخانه اطلاق میشود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.