خانه / اجرا / آنچه در مورد شوفاژ و انواع آن باید بدانیم

آنچه در مورد شوفاژ و انواع آن باید بدانیم

شوفاژ چیست؟

شوفاژ معمولا به سه وسیله ی رادیاتور , پکیج و موتورخانه اطلاق میشود که به منظور گرم کردن فضای محیطهای مسکونی , اداری و تجاری در ساختمان ها کاربرد دارد .

*مولد گرمایشی,لوله کشی گرمایشی و تبادل کننده گرمایش ازمهمترین ترین قسمتهای سیستم گرمایش شوفاژ هستند.*

رادیاتورها برای گرم کردن هوای فضای داخل ساختمان استفاده می‌شوند. آن‌ها از فلز ساخته می‌شوند زیرا رسانای گرمایی عالی هستند. آب داغ از طریق رادیاتور عبور می‌کند و تیغه‌ها یا پره‌های بیرونی شوفاژ را گرم نگه می‌دارند. درحقیقت، گرمای شوفاژ به دلیل گرم شدن تیغه‌هاست.

رادیاتورها یکی از قدیمی‌ترین و موثرترین روش‌های گرمایش خانه هستند. آن‌ها امروزه هنوز در ساختمان‌های سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند. آن‌ها هنوز به دلیل سادگی و توانایی گرم کردن یکنواخت و راحت فضا به وفور استفاده می‌شوند. برای اینکه بتوانید از سیستم گرمایش رادیاتور بیشترین بهره را ببرید یا تصمیم بگیرید که آیا رادیاتور گزینه مناسبی برای شما است، درک نحوه عملکرد آن بسیار مهم است.

شوفاژ یا همان رادیاتور رایج‌ترین نوع سیستم گرمایش در آب و هوای سرد زمستان است. همه سیستم‌های پکیج و آب گرم کن‌ها برای گرم کردن خانه از شوفاژ استفاده می‌کنند زیرا عملکرد بالا و قابل اعتمادی را ارائه می‌دهد. از این سیستم اکنون در اکثر واحدهای ساختمانی استفاده می‌شود و همه افراد به خوبی با آن آشنا هستند

نحوه کار شوفاژ چگونه است؟

هر شوفاژ در سیستم آب گرم دارای ورودی و خروجی است. ورودی این است که آب داغ را به داخل برده و خروجی آن اجازه می‌دهد آب دوباره خارج شود. در حین کار سیستم، آب در جایی در یک سیستم گرمایش (آبگرمکن یا پکیج) گرم می‌شود. آب بسیار گرم می‌شود اما هرگز به جوش نمی‌آید.

پس از رسیدن آب به دمای مطلوب، آب داغ از سیستم گرمایش مرکزی به شوفاژها پمپ می‌شود. با عبور آب از هر رادیاتور، آب مقداری از گرمای خود را از دست می‌دهد. سرانجام برای گرمای شوفاژ دوباره آب از خروجی به سیستم گرمایش باز می‌گردد.

برای گرم کردن خانه، این چرخه هر بار به دلیل نیاز به افزایش دما تکرار می‌شود. سیستم گرمایش و پمپ معمولاً به ترموستات وصل هستند تا بدانند چه موقع باید روشن شوند. ترموستات تضمین می‌کند که شوفاژها فقط زمانی کار می‌کنند که نیاز به گرمایش برای بقیه خانه وجود داشته باشد.

اجزای تشکیل دهنده شوفاژ

شوفاژ دارای قسمت‌های مختلفی به شرح زیر است:

  • شیر رادیاتور: در مسیر ورودی آب گرم به رادیاتور، شیری به نام شیر رادیاتور قرار دارد که وظیفه قطع جریان یا کنترل مقدار جریان آب در رادیاتور را بر عهده دارد. کاربر با چرخاندن این شیر می‌تواند فضای داخل ملک خود را گرم کند.
  • زانوی قفلی: بر روی لوله برگشت رادیاتور زانوی قفلی قرار دارد که برای بالانس کردن سیستم و هنگام جدا کردن رادیاتور به کار گرفته می‌شود. ساختار زانوی قفلی شبیه به شیر است و از طریق آن می‌توان مجرای عبور آب خروجی از رادیاتور را باز و بسته کرد.
  • شیر هواگیری رادیاتور: این شیر برای تخلیه هوای داخل شبکه لوله کشی و رادیاتورها در زمان به جریان انداختن آب و نیز خارج کردن حباب‌های هوا در بالای شوفاژها استفاده می‌شود. شیر هواگیری در دو نوع دستی و خودکار عرضه می‌شود.
  • بست پرچمی: اغلب به ازای هر ۱۰ پره رادیاتور یک بست پرچمی مورد نیاز است.
  • درپوش ماسوره

انواع شوفاژ یا رادیاتور

انواع شوفاژهایی که در بازار موجود هستند.

انواع رادیاتور

انواع رادیاتور از لحاظ شکل ظاهری به شرح زیر است:

  • رادیاتور پنلی (فولادی یا معمولی)
  • رادیاتور پره ای آلومینیومی
  • رادیاتور قرنیزی
  • رادیاتور برقی
  • رادیاتور شیشه ای
  • رادیاتور حوله خشک کن

و انواع رادیاتور شوفاژ از لحاظ جنس به شرح زیر می باشد:

  • رادیاتور آلومینیومی
  • رادیاتور فولادی
  • رادیاتور چدنی
  • رادیاتور استیل
  • رادیاتور شیشه ای

رادیاتور پره‌ای

شوفاژ پره‌ای دوام و طول عمر بالایی دارد که از پرکاربردترین نوع رادیاتور است. این محصول از قرار گرفتن چندین پره در کنار هم ساخته شده است و میزان انتقال حرارت آن به تعداد پره و جنس رادیاتور بستگی دارد. هر وقت هم پره رادیاتور دچار زنگ زدگی و سوراخ شد، می‌توان به راحتی پره‌های آن را تعویض کرد. این شوفاژها در دو جنس آلومینیومی و فولادی در بازار موجود هستند.

رادیاتور پره ای

شوفاژ پنلی

رادیاتورهای پنلی ظاهر زیبایی دارند و به دلیل وزن کم و اشغال فضای کمتر نسبت به دیگر رادیاتورها، طرفداران زیادی دارند. همچنین، بازده گرمایی نوع پنلی از پره‌ای بیشتر است. انتقال حرارت در شوفاژهای پره‌ای به صورت تابشی انجام می‌شود و به گردش آب کمتری نیاز دارد. نوع پنلی فضای خانه را به شکلی یکنواخت گرم می‌کند.

تنها مورد منفی این شوفاژها، عدم تعویض پنل در صورت زنگ زدگی و سوراخ شدن است.

رادیاتور پنلی

رادیاتور قرنیزی

از جدیدترین مدل شوفاژهای بازار می‌توان به نوع قرنیزی اشاره کرد. همانطور که از نام این رادیاتور پیداست مانند قرنیز در پای دیوار نصب می‌شود. این نوع شوفاژ می‌تواند در عین حال که به گرم کردن خانه کمک می‌کند، به عنوان یک المان دکوراتیو در دکوراسیون داخلی در نظر گرفته شود. رادیاتور های قرنیزی در انواع طرح‌ها و رنگ‌های مختلف به صورت آبی و برقی تولید می‌شوند. پوسته خارجی این شوفاژها از جنس آلومینیوم است که در پشت آن‌ها لوله‌های آب گرم قرار گرفته‌اند.

رادیاتور قرنیزی

شوفاژ برقی

این رادیاتورها از انرژی برق برای تامین گرمایش خانه‌ها استفاده می‌کنند و بر خلاف دیگر رادیاتورها به سیستم حرارت مرکزی متصل نیستند. درحقیقت، گرمای شوفاژ برقی از طریق مایع روغنی در درون پره‌ها انجام می‌پذیرد. این رادیاتورها همچنین در کنترل دما دقت بسیار بالایی دارند.

جنبه منفی این شوفاژها بازده گرمایی پایین و مصرف بالای برق است.

شوفاژ برقی

 

شوفاژ حوله خشک کن

همانطور که از نام این شوفاژها مشخص است، از آن‌ها برای خشک کردن حوله استفاده می‌شود. این شوفاژها به غیر از اینکه فضای حمام را گرم می‌کنند، برای خشک کردن البسه نیز کاربرد دارند. در واقع، این دستگاه‌ها در داخل حمام و به صورت دیواری قرار می‌گیرند تا حوله، لباس، جوراب و غیره را خشک کنند.

شوفاژ حوله خشک کن

رادیاتور شیشه ای

رادیاتور شیشه ای آینه مانند است و طراحی آن بسیار جذاب و مهیج است

  • قابل نصب بصورت افقی و عمودی
  • نیازی به تغییر لوله کشی منزلتان ندارید
  • هماهنگ با کلیه سیستم های پکیج و موتورخانه
  • تا ۳۰ درصد صرفه جویی در مصرف انرژی
  • رنگ آمیزی غیر سمی با دستگاه های اتوماتیک
  • دارای نمای شیشه ای ، مسی و چوبی
  • با تکنولوژی روز اروپا
  • عکس منظره و متن دلخواه

مزایا رادیاتور شیشه ای در چیست؟

۱)هزینه نصب کم

هزینه های رادیاتور شیشه ای نسبت به سیستم های گرمایشی معمولی بسیار کمتر است؛زیرا نیاز به نصب حرفه ای ندارد.

۲)فاقد هزینه نگهداری

این رادیاتورها هزینه ی تعمیر و نهگداری ندارند,هیچ بخش یا قطعه ای ندارند که نیاز به تعمیر و سرویس شدن داشته باشد.

۳)حمل ونقل آسان

بسیار انعطاف پذیراند وراحت و سریع میتوانید انهارا نصب یا جا به جال کنید.حتی هنگام اسباب کشی میتوانید رادیاتور خود را به همراه خودببرید.

۴)قیمت خرید پایین

قیمت خرید یک رادیاتور شیشه ای نسبت به سیستم های گرمایشی مرکزی گازی پاین تر است.

۵)استفاده بهینه از انرژی

رادیاتور های شیشه ای بدون اینکه بخشی از انرژی را از بین ببرند تمام گرمارا به اتاق تحویل داده و گرما در خانه کم نخواهد شد. رادیاتور شیشه ای مقدار دقیق انرژی مورد نیاز اتاق را محاسبه میکند.

۶)بدون نیاز به سوخت

بعضی از رادیاتورهای شیشه ای الکتریکی هستند و چنین رادیاتئر هایی نیاز به سوخت ندارند و با استفاده ازمنابع انرژی قابل تحدید می باشد.

۷)بی صدا و نیاز به فضا ی کم

رادیاتئر های شیشه ای بی سر و صدا کار میکنند بدون نیاز به اب و روغن کاری هستند و فضای زیادی را اشغال نمیکنند.

۸)امکان چاپ بر روی صفحه رادیاتور

طرح های اختصاصی و سفارشی مورد نظر شما برای رادیاتور های شیشه ای بسته به طراحی,اندازه و کمیت ممکن است توسط بعضی از تامین کنندگان کالا و تولیدکنندگان امکان پذیر باشد.

فواید شوفاژ دیواری

در واقع شوفاژ دیواری با توجه به همه ی مزیت هایی که دارد، دراغلب از اوقات با بوجود آمدن برخی از مشکلات و عیوب در آن آرامش را برای ساکنین منازل مسکونی از بین خواهد برد. بنابراین لازم است تا خیلی سریع در راستای برطرف کردن عیب وتعمیر شوفاژ دیواری اقدامات لازم رابه عمل اورد تا به این منظور بتوانیم بیشترین استفاده را از این وسیله کارآمد را ببرید. قبل از اینکه به بحث تعمیر شوفاژ دیواری بپردازیم

باید به این نکته اشاره کنیم که شوفاژ دیواری وسیله ای است بدون صدا و قادر به تأمین آب گرم مصرفی منزل مسکونی به صورت دائمی و همشیگی است که برای سرویس بهداشتی و حمام و شیرآلات آشپزخانه مورد استفاده دارد.

بنابراین از کار افتادن و خرابی در این دستگاه باعث عدم تأمین و دسترسی به آب گرم می شود که نه می توان در آشپزخانه برای شستن ظروف از آب گرم استفاده ببریم و نه در سرویس بهداشتی و حمام می توان آب گرم را در اختیار داشته باشید. در نتیجه تعمیر شوفاژ دیواری از اهمیت بالایی برخوردار است که میباید هر چه زودتر با یک متخصص و حتی نمایندگی مجاز تماس حاصل نموده و درخواست فراهم نمودن شرایط مطلوب برای کارائی بهتر شوفازدیواری خود را داشته باشید تا به شما راهنمایی لازم داده شود یا به صورت حضوری برای تعمیر ان اقدام نمایند تا به منبع آب گرم مصرفی دائمی در منازل خود دسترسی یافته و زندگیتان به روال عادی خودش بازگردد.

گچ پلیمری

علل خرابی شوفاژ دیواری

قبل از هر چیزی لازم دیدیم تا نکات ایمنی برای پیشگیری از خرابی و آسیب به شوفاژ دیواری را همواره پیش از استفاده از هر وسیله ای موارد استفاده ای درست و بجا از آن را قبل از استفاده بیان کنیم تا در موقع استفاده از آن وسیله مشکلی خاصی پیش روی شما واقع نگردد.

در مورد شوفاژ دیواری هم به همین منوال است. بهتر است بگوییم که برای جلوگیری از تعمیر شوفاژ دیواری و خرابی منجر به تعمیر آن باید درجه بار این دستگاه را همیشه روی ۱٫۵ یعنی عددی بین یک و دو قرار بدهید تا بهتر شوفاژ دیواری شما بتواند شروع به کار کند. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که منظور از درجه بار در اینجا آب موجود در مدار می باشد که بوسیله پمپ آب در مسیر به گردش می آید و فرآیند مسیر سیرکولاتور صورت می گیرد.

اهمیت این مورد به این خاطر است که اگر درجه بار شوفاژ دیواری شما به صفر برسد و یا نزدیک به این عدد شود، آبی در دستگاه تولید نمی شود. و اگر دستگاه شروع به کار کند، با آسیب جدی روبرو خواهد شد.
به همین علت است که میزان آب موجود در دستگاه بسیار با اهمیت است. در صورتی که آب کافی در دستگاه نباشد، باعث اختلال درعملکرد دستگاه میشود. بنابراین همواره باید درجه بار دستگاه را چک نمود تا بین عدد یک و دو قرار گیرد. چرا که در غیر این صورت نیازمند به تعمیر شوفاژ دیواری خواهیم بود.

درباره‌ی مدیریت

حتما ببینید

درباره کناف کاری سقف بیشتر بدانیم

کناف چیست ؟  کناف از جمله انواع سقف کاذب هستند که هم به صورت ثابت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.