خانه / اجرا / همه چیز درباره تیغه چینی و دیوار چینی
تیغه چینی

همه چیز درباره تیغه چینی و دیوار چینی

تیغه چینی و دیوار چینی چیست؟

دیوارها یکی از عناصر پایه ای در ساختمان هستند که به عنوان جدا کننده‌ی فضاهای داخلی و محافظت کننده در مقابل فضای بیرونی عمل می کنند. همچنین دیوارها اغلب وزن ساختمان را نیز تحمل می کنند و نقش مهمی در ایمنی ساختمان دارند. به دیوارهای داخلی ساختمان اصطلاحا تیغه گفته می شود که اغلب ۱۰ سانتیمتری هستند. دیوارهای بیرونی نیز ۱۵ سانتیمتری می باشند. تیغه چینی و دیوار چینی در ساختمان پس از ستون گذاری و کف سازی شروع می شود که به آن مرحله‌ی سفت کاری نیز می گویند. از مصالح گوناگونی در دیوار چینی و تیغه چینی ساختمان استفاده می شود.

به عنوان مثال دیوار چینی با سنگ لاشه، با آجر، با بلوک سفالی، با بلوک سیمانی و با بلوک گچی.

تیغه چینی در ساختمان با استفاده از هر یک از این مصالح مزایا و معایب خود را دارد. تیغه چینی دیوارها یک فرآیند کاملا تخصصی ست و اجرای درست و اصولی آن بسیار حائز اهمیت می باشد.

 

دیوار

دیوارها یکی از متداول‌ترین عناصر قائم در ساختمان‌های گوناگون هستند‌. مطابق تعریف‌، اعضای سازه‌ای قائم با بعدی بزرگتر از ۳ برابر ضخامت،‌ دیوار نام دارند. دیوار عبارت است از یک ساختار ممتد، یکپارچه، محکم و استوار که از جنس آجر، سنگ، بتن، چوب یا فلز و غیره باشد، که ضخامت آن در مقایسه با طول و ارتفاع نازک است. دیوارها معمولاً به عنوان مجزا کننده فضاها از یکدیگر به صورت اجزا یا اتاق‌ها عمل می‌کنند یا به عنوان محافظ یک فضا هستند. علاوه بر این، این ساختار‌های عمودی، انتقال دهنده بار ساختمان به زمین هستند. عملیات دیوار چینی شامل انتخاب نوع آجر‌، ملات مصرفی و روش اجرای کار باید بر اساس مشخصات‌، نقشه‌های اجرایی و دستورات دستگاه نظارت صورت گیرد.

وظایف دیوار بدین شرح می‌باشد:

  • فضاها را از هم جدا می‌کند.
  • باعث ایجاد امنیت در محیط پیرامون ما می‌شود.
  • نیروی اعمالی را تحمل می‌کند.

دیوارها به دو گروه عمده طبقه‌بندی می‌شوند:

۱-  انواع دیوار از نظر نوع مصالح مصرفی

دیوارها در ساختمان دارای عملکردهای گوناگونی می‌باشند. لذا نسبت به نوع فضا، ابعاد، اندازه و عملکرد می‌توان آن‌ها را از مصالح گوناگونی درست کرد. معمولاً این مصالح بدین شرح می‌باشند: دیوارهای آجری، سنگی، بتنی و بتن مسلّح، انواع بلوک (بلوک سفالی، سیمانی، گچی و …)، چوبی، گلی و خشتی.

دیوارهای آجری: یکی از ارزان‌ترین و در دسترس‌ترین مصالح ساختمانی، آجر است و همچنان در اغلب موارد برای ساخت دیوار به کمک ملات‌هایی نظیر گل، ماسه‌سیمان و … استفاده می‌گردد. این نوع دیوار با ضخامت‌ها و چینش‌های متفاوت ساخته می‌شود.

دیوارهای سنگی: نخستین مصالحی که توسط بشر ساخته شده و مورد استفاده قرار گرفته، سنگ است. آثار باستانی تمدن‌های قدیمی به دلیل استفاده از این مصالح پایدار و مقاوم تا به الان پابرجا مانده‌اند.

دیوارهای بتنی :

بتن، ترکیبی از شن، ماسه، سیمان و آب است که میزان‌های معینی مخلوط می‌شوند. معمولاً از دیوارهای بتنی برای تحمّل نیروهای زیاد استفاده می‌گردد و در محل‌های مرطوب مانند شهرهای ساحلی به کار می‌رود. این دیوارها با توجه به نوع ساخت به اَشکال گوناگون دیوارهای ساخته‌شده از انواع بلوک .

دیوارهای بلوک بتنی (سیمانی) :

 استفاده از بلوک‌های نیمه صنعتی با شرایط عمومی کشور مطابقت دارد و در گذشته نیز رایج بوده است. ساختمان بلوک بتنی نسبت به دیگر ساختمان‌ها دارای امتیازهایی است که از میان آن‌ها می‌توان به این موارد اشاره کرد: ایجاد عایق نسبی حرارتی و صوتی، کوتاه بودن زمان عملیات ساختمانی، یکپارچگی و سبکی نسبی ساختمان و اقتصادی بودن از لحاظ کاربرد مصالح و نیروی کار. گونی قابل طراحی است و کاملاً یکپارچه و یکنواخت عمل می‌نمایند.

اجزای اصلی تشکیل‌دهنده‌ی بلوک‌های بتنی معمولاً سیمان پرتلند، مصالح سنگی (مخلوط شن و ماسه‌شسته) و آب می‌باشد. مواد تشکیل‌دهنده‌ی بتن برحسب میزان تعیین شده برای مقاومت موردنظر، بایستی با دقت اندازه‌گیری، مخلوط و نگهداری شود.

بلوک سفالی :

بلوک سفالی توخالی با قالب‌زنی مخلوط خاک رُس، آب و حرارت دادن آن در کوره ایجاد می‌گردد. بلوک‌های سفالی توخالی نسبتاً سبک وزن هستند و عمدتاً در نقش دیوارهای تقسیم‌کننده و غیرباربر و یا در سقف‌های تیرچه و بلوک به کار گرفته می‌شود.

بلوک‌های گچی :

به بلوک‌های ساخته شده از ملات گچ بعد از حرارت دادن، «بلوک‌های گچی» می‌گویند. برای تفکیک کردن برخی فضاها در ساختمان از بلوک گچی بهره می‌گیرند. حداقل ضخامت بلوک‌های گچی برابر با ۵ سانتی‌متر می‌باشد و ابعاد گوناگونی هم ساخته می‌شوند.

۲- انواع دیوار از نظر عملکرد

  • ‌دیوار خارجی
  • ‌دیوار داخلی (پارتیشن)
  • ‌دیوار باربر و غیر باربر
  • ‌دیوار کرسی چینی
  • دیوار حائل یا محافظ

دیوارهای باربر: این دیوارها علاوه بر وزن خود، بارهای اعمالی به دیوارها مانند سقف‌ها را نیز تحمل و منتقل می‌کنند. دیوار باربر ساختمان بخشی از ساختار ساختمان می باشد و آن را استوار نگه می دارد

دیوارهای غیرباربر: این دیوارها صرفاً وزن خود را متحمل شده و انتقال می‌دهند. دیوارهای غیرباربر را «دیوار تقسیم و پارتیشن» نیز می‌نامند. دیوار تقسیم به دیوارهای داخلی ساختمان اطلاق می‌گردد که فضاهای مختلف داخلی ساختمان را از یکدیگر تفکیک نموده و غیرباربر است. دیوارهای غیرباربر تنها مسئولیت جداسازی اتاق های مختلف یک ساختمان را دارند. شما می توانید دیوارهای غیربابر را بردارید، اما دیوارهای باربر را نمی توان برداشت یا جابجا کرد.

تشخیص اینکه دیوارهای ساختمان باربر است یا غیرباربر برای فردی که متخصص نیست، کار راحتی نیست. تنها یک مهندس باتجربه می تواند این موضوع را تشخیص دهد.

اغلب ساختمان های چند طبقه مدرن، با چارچوب های ساختاری و دیوارهای غیرباربر ساخته شده اند.

دیوارهای حائل: دیواری است که بتواند به صورت یک سازه نگه دارنده و تکیه گاهی برای پایداری سازه دیگر، یا جلوگیری از ریزش، و مهار خاک‌های تپه‌ها یا دیگر عوارض طبیعی مشرف به جاده‌ها یا ساحلی نزدیک به دریاها و دامنه‌های غیرطبیعی و به‌طور کلی هر جا که احتیاج به تکیه‌گاه جانبی باشد استفاده شود مانند دیوارهایی که مانع حرکت کوه های مجاور جاده ها میشوند

کرسی چینی چیست؟

با چیدن چند رج آجر بر روی پی می توان اختلاف ارتفاعی بین سطح داخل ساختمان و خارج ساختمان (حیاط کوچه یاخیابان) به وجود آورد. به دیواری که این اختلاف ارتفاع را به وجود می آورد کرسی وبه اجرای ان کرسی چینی میگویند. بطور کلی دیوار کرسی چینی دیواری است که بین دیوار اصلی (باربر) وپی قرار میگیرد.
معمولا کرسی چینی به سه دلیل انجام می شود:

اختلاف ارتفاع کف داخل و خارج باعث اجرای صحیح عایق رطوبتی می شود.

اصول کرسی چینی:

  • عرض کرسی چینی باید از هر طرف ۱۰ سانتی متر بیشتر از عرض دیوار باربر باشد که به آن مقدار اضافه ریشه یا ناخن می گویند.
  • ارتفاع کرسی چینی از روی کف فونداسیون حداقل ۳۰ سانتیمتر است که از طرف داخل در کف پنهان میشود واز طرف خارج نیز بدنه آن نما می شود.
  • کرسی چینی با پیوند کله انجام می شود. (اگر به آجر راسته نیاز باشد آن را در وسط دیوار قرار میدهند.)
  • تراز کردن ومسطح نمودن سطح بالای دیوار (روی دیوار) کرسی جهت عایق کردن: برای زیر سازی دیوار باید از ملات ماسه سیمان ۱ به ۳ استفاده کرد.باید روی دیوار کرسی از بالا و دوطرف دیوار نیز از بالا به اندازه ۱۰ تا ۲۵ سانتیمتر با اندود ماسه سیمان صیقلی کرد.

نقش عمده کرسی چینی تامین سطح اتکای بیشتر برای دیوار و تامین ارتفاع تا رقوم کف سازی می باشد. به دلیل تماس مستقیم و دائم کرسی چینی با رطوبت، آجرهای به کار رفته در کرسی چینی، باید از میان آجرهای مقاوم با میزان کم جذب آب انتخاب شوند.

کاربرد دیوارها‌

  • فضاسازی و خلق فضاهای نوین
  • محافظت از سرما و گرما
  • ایجاد عایق صوتی
  • ایجاد حریم خصوصی
  • محل مناسبی برای کار گذاشتن انواع لوله کشی‌ها و سیم کشی ‌های برق
  • تزئین و انجام کارهای هنری مانند گچ بری و نقاشی دیواری

نکاتی درباره تیغه چینی و دیوار چینی

نکات زیادی وجود دارند که در هنگام اجرای دیوار چینی لازم است به آن ها توجه کنید. در اینجا به برخی از این نکات اشاره می کنیم. مثلا اینکه به تمیز و صاف بودن محل دیوار چینی توجه کنید. لازم است که ابتدا پی دیوار با خاک آهک پوشش داده شده و سپس دیوار چینی شروع شود دقت کنید که برای دیوار چینی در ارتفاع نیاز به استفاده از داربست می باشد. توجه داشته باشید که درستی اجرای دیوار چینی همواره کنترل شود. زیرا در غیر این صورت احتمال ریزش دیوار وجود خواهد داشت. این کار از طریق ابزارهای کنترل از جمله تراز برای کنترل صاف بودن سطح دیوار، شاقول برای کنترل کج نبودن دیوار و گونیای بنایی برای کنترل عمود بودن آن انجام می گیرد.

چند مورد دیگر از نکات تیغه چینی و دیوار چینی

  • ‌تیغهچینی باید کاملاً قائم و شاقولی بوده و امتداد رج‌ها کاملاً افقی باشد و بندهای قائم یک رج در میان دقیقاً در مقابل هم قرار گرفته و شاقولی باشند.
  • ‌قبل از اجرای آجر چینی و با توجه به شرایط آب و هوایی و دستورات دستگاه نظارت آجرها بایستی به مدت ۶۰ دقیقه در آب خیسانده و بلافاصله به کار برده شوند‌.
  • ‌ریختن آب بر روی آجر مجاز نیست.
  • ‌ضخامت بند آجرها نباید کمتر از۱۰ میلیمتر و بیشتر از ۱۲ میلیمتر باشد.
  • باید دقت داشت که بندهای افقی و حتما بندهای قائم اجرا شود
  • بندها در قسمت افق باید ریسمان باشند یعنی طول یک بند نباید کمانی باشد و در بند‌های قائم نیز هم به همین صورت، اگر از آجر یا هر چیز پر کننده‌ایی که رج را کامل می‌کند نباید در وسط همان رج‌ها کار گذاشته شود باید دقت کرد این آجرها یا پر کننده‌ها در انتهای رج‌ها بکار رود (مثلا اگر در یک دیوار سفالی از آجر در وسط رج استفاده شود این امر غلط اجرایی است. باید این آجر‌ی که بصورت عمودی کار گذاشته می‌شود در انتهای رج باشد(.
  • اگر سفال دارای فوم وسط باشد دقت شود که حتماً کار گذاشته شود.
  • حتما باید گونیا بودن تیغه چینی در اتاق ها سرویس‌ها و آشپزخانه رعایت شود چون بعدها کاشی کار دچار مشکل خواهد شد و در نتیجه زیبایی این فضاها از نظر گونیایی از بین می‌رود. مخصوصاً که کف سرویس‌ها کار شود کاملاً مشخص می‌شود‌.
  • ‌همچنین سر لوله‌های سرد و گرم سرویس‌ها بر اثر ناگونیایی در هنگام کاشی کاری امکان داخل ماندن در کار خواهند داشت که بعد‌ها که شیرآلات رو نصب می‌کنند‌، با توجه به عدم دقت در نصب باعث نشت آب به پشت کاشی می‌شود و این امر یکی از دلایل تبله کردن گچ دیوار پشت کاشی یا سقف طبقه پایین می‌شود.
  • دیوار‌ها حتماً از کناره ها توسط میلگرد در فواصل ۵۰ سانتی به ستون‌ها مهار شوند.
  • زنجاب کردن مصالح رعایت شود و در انتهای کار دوغاب سیمانی (‌آب نسبت به سیمان بیشتر باشد) بر روی دیوار وقتی که دو رج مانده تمام شود ریخته شود. (هنگامی که آجر از کوره بیرون می‌آید؛ خشک است؛ و آب ملات را می‌کشد و ملات را دچار مشکل می‌کند، به همین دلیل آجر را به مدت نیم تا یک ساعت داخل بشکه‌های آب می‌اندازند تا سیراب شود و به ملات آسیب نرساند، که به این عمل زنجاب کردن، می‌گویند؛ بنابراین زنجاب کردن را نباید با آبساب کردن اشتباه گرفت.)
  • در قسمت انتهایی زیر سقف دیوار حتماً مهار شود‌، که روش اجرای وال پست بهترین حالت در مهار دیوار است.

وال پست (Wall Post)

وال پست نگهدارنده دیوار است. این المان که معمولاً به صورت یک تیر – ستون طراحی می‌شود، در انتهای سالن‌های صنعتی و به طور کل فریم‌های با دهانه بالا که انتهای آن با دیوار پوشش می‌شود، قرار می‌گیرد. وظیفه وال پست‌ها انتقال نیروهای حاصل از باد و زلزله از دیوار به فریم است که موجب عدم تخریب دیوار می‌شود. به طور عمومی، اتصال آن در انتهای متصل به فریم به صورت لوبیایی جهت مراحل نصب و بر روی فونداسیون به صورت مفصل است.

ویژگی‌های وال پست

  • وال پست کلافی است که در طول‌های مشخص برای یکپارچه عمل نمودن دیوار بکار می‌رود.
  • ‌حداکثر طول مجاز دیوار غیر سازه‌ای یا تیغه‌ای بین دو پشت بند عبارتست از ۴۰ برابر ضخامت دیوار یا تیغه و یا ۶ متر هر کدام کمتر باشد و حداکثر ارتفاع مجاز دیوارهای غیر سازه‌ای و تیغه‌ها از تراز کف مجاور ۳/۵ متر است. در شرایط فوق نیازی به اجرای وال پست قائم یا افقی نیست ولی در صورت اضافه شدن دهانه‌ها یا ارتفاع نیاز به استفاده از وال پست است.
  • لبه قائم تيغه‌ها نبايد آزاد باشد‌. اين لبه‌ها بايد به يك تيغه ديگر يا يك ديوار عمود بر آن‌، يا يكی از اجزای سازه يا ستونكی كه به همين منظور از فولاد‌، بتن آرمه يا چوب تعبيه می‌شود، با اتصال كافی داشته باشد. ستونك می‌تواند از يك ناودانی حداقل نمره ۶ يا معادل آن از فولاد‌، بتن آرمه يا چوب تشكيل شده باشد‌. اگر طول تيغه پشت بند كمتر از ۱/۵ متر باشد‌، از لبه آن می تواند آزاد باشد.
  • عدم نبشی کشی دیوارهای نما‌دار و دیوارهای بدون نما از اشکالات اجرايی رایج ساختمان‌های بتنی است.
  • وال پست می‌تواند فلزی یا بتن آرمه باشد. وال پست‌های فلزی معمولاً بصورت پروفيل نبشی‌، ناودانی‌ یا قوطی است.
  • وظیفه وال پست‌ها انتقال نیروهای حاصل از باد و زلزله از دیوار به فریم است که موجب عدم تخریب دیوار می شود.

انواع وال پست

وال پست به معنای نگهدارنده دیوار و به ۲ صورت وال پست قائم و وال پست افقی است.

  1.  این وال پست‌ها سبب درگیری دیوار با اسکلت و در نتیجه استحکام دیوار خواهد شد‌.
  2. وال پست قائم در زمانی که دهانه شما بزرگ باشد از روی تیر طبقه پایین به زیر تیر طبقه بالا در دهانه جوش می‌شود‌.

نوع اتصال وال پست

دو سر این اجزای قائم ‌( ‌که معمولا” قوطی ۶×۶ انتخاب می‌شوند‌) باید به گونه‌ای مناسب در کف و سقف مهار شوند. برای این کار می‌توان قبل از بتن ریزی داخل قالب‌ها پلیت جایگذاری کرد و بعد از اتمام بتن ریزی از این پلیت‌ها برای جوشکاری وال پست‌ها استفاده کرد و یا می‌توان با انکر بولت اقدام به جایگذاری پلیت در تیرها و ستون‌ها نموده و از آن برای اتصالات وال پست استفاده کرد‌. ( انکر بولت ها کاربرد بسیار گسترده ای در صنایع ساختمانی، سد سازی و پل سازی و ساخت نیروگاه ها دارند. در صنعت ساختمان انکر بولت برای اتصال صفحه های فلزی به پی ساختمان و بتن پی برای اتصالات فلزی استفاده می شود.)

دیوارچینی (تیغه چینی)

عملیات دیوار چینی شامل انتخاب نوع مصالح، ملات مصرفی و روش اجرای کار باید بر اساس مشخصات‌، نقشه‌های اجرایی و دستورات دستگاه نظارت صورت گیرد.

زمان مناسب برای دیوار چینی

بهترين زمان براي اجراي ديوار چيني بعد از ستون گذاری و پس از پايان عمليات بتن ریزی سقف‌ها مي‌باشد. بهتر است حداقل بتن سقف مقاومت ۷ روزه خود را كسب كرده باشد و سپس ديوارچيني انجام شود.
آجركاري در درجه حرارت كمتر از ۵ درجه سانتي‌گراد مجاز نيست، ‌در شرايط آب و هوايي سرد، ديوارهاي تازه چيده شده بايد با پوشاندن و گرم كردن محافظت شوند و در صورت لزوم با نظر مهندس ناظر از ضد يخ استفاده شود.

نکات اجرایی دیوارها :

تیغه چینی با آجر :

تیغه چینی با آجر در نقاط مختلف ساختمان با ضخامتهای مختلفی اجرا می گردد به عنوان مثال تیغه های جدا کننده داخلی را معمولا با ضخامت ۱۰سانتیمتر ، تیغه های پیرامونی را با حداقل ضخامت ۱۵سانتی متر و تیغه های حمال را عموما با حداقل ضخامت ۲۰ سانتی متر اجرا می نمایند تیغه های آجری بوسیله ملات های ماسه سیمان چیده می شوند هنگام اجرای تیغه های آجری باید آجرها به صورت ممتد و در یک ردیف و به صورت کاملا شاقولی رو یکدیگر قرار گرفته و در انتها کاملا به سقف متصل گردد با توجه به مقاومت پایین دیوارهای آجری در مقابل زلزله و وزن بالای آنها جهت ایجاد استحکام بالاتر میتوان از کاشت میلگرد در لابه لای رگهای دیوار استفاده از وال پست ها و وال استرات ها استفاده نمود

تیغه چینی با بلوک سفالی :

بلوک های سفالی به طور معمول با ضخامت های ۷،۱۰،۱۵ و ۲۰ سانتیمتری و به صورت یک لایه و یا دو لایه اجرا می گردد مواد چسباننده بلوک های سفالی به یکدیگر نیز مانند دیوارهای آجری ، عموما ملاتهای ماسه سیمان است بلوکهای سفالی به دلیل دارا بودن سوراخهای زیاد دارای وزن پایینی است و هنگام اجرای آن باید کاملا به سقف و دیوارهای جانبی بوسیله میلگرد و یا حتی در صورت نیاز نبشی متصل گردد.

دیوارهای ساخته شده با بلوک سفالی از متداول ترین و قدیمی ترین دیوار های جدا کننده سبک بوده اند . بلوک های سفالی از گل خاک رس و پختن آن در کوره های سنتی یا صنعتی تولید می گردند.

مشخصات بلوک سفالی :

بلوک‌های سفال با ضخامت ۵ تا ۲۰ سانتیمتر به منظور کاربرد های مختلف تولید می گردند. سفال های متراکم و مقاوم در برخورد با یکدیگر صدای زنگ می دهند و با کشیدن ناخن روی آنها خط نمی افتد .سفال های مرغوب رنگ یکنواخت داشته و سطح آنها بدون ترک می باشد. همچنین میزان جذب آن باید بین ۸ تا ۱۶ درصد باشد.

یکی از مشکلات بلوک های سفالی هنگام عبور دادن تاسیسات الکتریکال و مکانیکال مشخص خواهد شد که مجبور به شیار زدن روی سفالها خواهیم بود شیارها در بعضی مواقع بخصوص در دیوارهای با ضخامت ۷سانتیمتر موجب سست شدن و یا حتی تخریب دیوار می گردد

مزایا و معایب بلوک سفالی

مزایا

اصلی ترین مزیت بلوک های سفالی نسبت به محصولات مشابه بلوک های سیمانی ، هبلکس و … ) ارزان بودن آن است که این امر سبب شده هنوز هم برخی سازندگان با وجود معایب بلوک سفالی از آن استفاده کنند.

معایب

كارپذيري نامناسب به دليل شكنندگي، غير باربر بودن به دلیل مقاومت فشاری فوق پایین ، پرت زیاد به علت ترد بودن ، و عدم تحمل بار قطعات الحاقی ماننند کابینت و … و نبودن عایق حرارتی از معایب بلوک سفالی می باشد . دیوار های ساخته شده با این بلوک ها نه تنها عایق صوت نبوده بلکه تشدید کننده آن هستند همچنین برای هموار سازی سطح دیوار نیاز به لایه ضخیم گچ و خاک می باشد  به علت کوچک بودن اندازه های بلوک سفالی زمان و انرژی زیادی برای اجرای این دیوار ها صرف می گردد.

نحوه اجرا

ديوار چيني بايد به گونه‌اي انجام شود كه قفل و بست كامل بين بلوک‌ها ايجاد شود. در تقاطع‌ها دو ديوار اصطلاحاً بايد هشت‌گیر شوند، ‌يعني نصف طول يك بلوك، يك رج در ميان در داخل ضخامت ديوار ديگر قرار گيرد. ديوار چيني بايد كاملاً قائم و شاقولي بوده و امتداد رج‌ها كاملاً افقي باشند، همچنين بندهاي قائم بايد يك رج در ميان دقيقاً در مقابل هم قرار گرفته و شاقولي باشند، ضخامت بند آجرها بايد طبق نقشه‌هاي اجرايي باشد. ضخامت اين بندها نبايد كمتر از ۱۰ميليمتر و بيشتر از ۱۲ ميليمتر باشند. قبل از ديوار چيني بايستي بلوک‌ها اصطلاحاً زنجاب گردند (در آب خيس شوند) تا آب ملات را جذب نكنند. همچنين براي آنكه بندهاي قائم روي هم نيفتند بايد يك رج را با بلوك كامل شروع و رج بعدي را با بلوك نيمه شروع كرد. برخي از كارخانجات براي اين منظور بلوك نيمه نيز توليد مي‌كنند تا نياز به شكستن بلوك ها در محل نباشد كه اين كار با پرت زياد همراه است. توصیه می‌گردد در صورت نبود بلوکه‌های نیمه از آجر سفال سوراخ دار استفاده شود. چون به علت تردی بلوکه‌ها به عنوان نیمه‌کردن وجود ندارد و میزان پرت بسیار بالا می‌رود.

 

تیغه چینی با بلوک سیمانی:

ضخامت دیوار های چیده شده تا حدودی شبیه بلوک های سفالی است و بوسیله ملات های سیمانی روی یکدیگر قرار میگیرند در ساختمانهای امروزی بلوک های سیمانی عموما به صورت سبک ساخته می شوند تا موجب سنگین شدن ساختمان نشود اتصال این نوع بلوک به سقف و اعضای سازه ای باید بوسیله میلگرد و نبشی ( وال پست ) صورت پذیرد.

مزایا

  • بلوک های سیمانی وزن سبکی دارند و استفاده از آنها در دیوارچینی سرعت انجام پروژه را بالا می برد.
  • این بلوک ها از مقاومت لازم در بربر آتش سوزی برخوردار هستند.
  • سطح بلوک سیمانی صاف است و هنگام استفاده از آنها نیازی به مصالح پوششی نیست.
  • این بلوک ها در مقایسه با آجر عایق صوتی و حرارتی بهتری می باشند.
  • استفاده از بلوک سیمانی به میزان قابل توجه منجر به صرفه جویی در مصرف نصالح ساختمانی می شود

تیغه چینی با بلوک های پایه گچی :

این نوع بلوک ها نسبت به بلوک های سیمانی دارای وزن پایین تری هستند این نوع بلوکها بوسیله ملاتهای گچی و یا چسب های ویژه به یکدیگر متصل می گردند بسیاری از این نوع بلوکها مانند بلوکهای هبلکس را می توان به سادگی به قطعات کوچکتر مورد نیاز در هنگام اجرا تقسیم نمود این نوع بلوکها را به وسیله ملات گچی میتوان کاملا به سقف و دیوارها متصل نمود و به جهت دارا بودن سطح صاف و صیقلی پس از اجرای آن میتوان تنها با یک لایه نازک پوشش گچی بستر مناسبی جهت رنگ آمیزی بدست آورد

گچ پلیمری

جدا نموندن فضاها در ساختمان بوسیله دیوارها ورت می پذیرد دیوار عضوی است با ضخامتی کمتر نسبت به طول و ارتفاع آن به صورت ممتد و یکپارچه فضاهای معماری یک ساختمان را از یکدیگر جدا می نمتید با توجه به اهمیت اجرای صحیح دیوارها در ساختمان سعی خواهیم نمود تا مراحل اجرای تیغه چینی را با مصالح مختلفی که در ایران بیشتر کاربرد دارد ( مانند آجر، بلوک های سفالی ، بلوک های سبک سیمانی و گچی ( مانند لیکا و هبلکس و کناف و …را بیان مینماییم

روش اجرای جدا کننده فضاها ( تیغه چینی )

مصالح جدا کننده فضاها در ساختمانهای امروزی بسیار متنوع شده و روز به روز در حال پپیشرفت می باشد از آجر به عنوان یکی از مصالحی هست که جهت جدا سازی فضا ها مورد استفاده قرار می گیرد. که به دلیل وزن زیاد و سرعت اجرای پایین امروزه کمتر مورد بررسی قرار میگیرد به همین دلیل  سعی شده تا مصالح جدا کننده به نحوی ساخته و تولید گردد تا هم دارای وزن پایینی باشد و هم سرعت اجرای آن افزایش یابد

 

در چه صورت به یک پیمانکار اجرای تیغه چینی و دیوار چینی نیاز دارید؟

همانطور که اشاره کردیم اجرای درست و اصولی تیغه چینی و دیوار چینی اهمیت بسیار زیادی دارد و این مسئله مشروط به استخدام یک استادکار و بنای ماهر و با تجربه است. به طور کلی در هر پروژه ای که نیاز به دیوار چینی داشته باشید،  به یک پیمانکار با تجربه برای اجرای تیغه چینی و دیوار چینی هم نیاز خواهید داشت. مثلا اجرای دیوارهای بیرونی و دیوارهای داخلی ساختمان، دیوار چینی حیاط، باغ و یا باغچه. البته دیوار چینی باغچه ها اغلب به صورت دیوار چینی سنگی می باشد که توسط متخصصین سنگ کاری انجام می شود و روند اجرای آن متفاوت از روش اجرای تیغه چینی و دیوار چینی ساختمان است.

درباره این مسائل با پیمانکار اجرای دیوار چینی و تیغه چینی خود صحبت کنید

به منظور شروع اجرای یک پروژه دیوار کشی ساختمان، لازم است که با پیمانکار خود درباره‌ی برخی مسائل مهم صحبت نمایید و توافقات خود را به صورت رسمی در یک قرارداد ثبت کنید. به عنوان مثال مشخصات فنی پروژه را ثبت کنید. هزینه قرارداد را به صورت تفکیک شده و کلی مشخص نمایید، مثلا اینکه هزینه همه‌ی کرسی چینی ها و یا دیوارهای بیرونی و داخلی برای هر متر مربع چقدر است؟ یا هزینه هر تن آجر و یا سیمان خریداری شده چقدر می باشد؟ علاوه بر این درباره نحوه پرداخت، شرایط ضمانت اجرای کار و همچنین تعهداتتان نسبت به یکدیگر به توافق برسید و همه‌ی توافقات صورت گرفته را با ذکر جزئیات ثبت کنید. مثلا پیمانکار تعهد می دهد که ساعت های کاری را رعایت کرده و برای همسایه ها مزاحمتی ایجاد نکند. یا اینکه شما تعهد می دهید که پرداخت های لازم را طبق قرارداد انجام دهید

محاسبه‌ی قیمت دیوار چینی

عوامل زیادی بر روی قیمت تیغه چینی و دیوار چینی اثر می گذارند. مثلا متراژ تعیین شده برای دیوارچینی، میزان پیچیدگی پروژه و زمان لازم برای اجرای آن، هزینه‌ ابزارها و وسایل جانبی، تعداد کارگرها و بناهای مورد نیاز و همچنین شهر محل پروژه همگی بر روی قیمت نهایی اثر دارند. دستمزد استادکارها و مصالح ساختمانی در بعضی از شهرها گران تر می باشند. همچنین میزان سابقه و مهارت استادکاران نیز بر روی نرخی که تعیین می کنند تاثیرگذار است

 

 

 

 

 

 

 

درباره‌ی مدیریت

حتما ببینید

آنچه در مورد شوفاژ و انواع آن باید بدانیم

شوفاژ چیست؟ شوفاژ معمولا به سه وسیله ی رادیاتور , پکیج و موتورخانه اطلاق میشود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.