خانه / اجرا / همه چیز درباره عایقکاری
عایقاری

همه چیز درباره عایقکاری

عايقكاری

عايقكاری نقش بسيار مهمي در گرم نگه داشتن ساختمان در فصل زمستان و خنك نگه داشتن آن در فصل تابستان دارد. به كمك عايقكاري ميتوان يك خانه را در زمستان ۵ درجه گرمتر و در تابستان ۱۰ درجه خنكتر نگه داشت.

عايقها چگونه كار مي كنند؟

ايرانيان از ديربازخانه هاي خود را طوري مي ساختند كه كمترين نياز را به گرمايش و سرمايش داشته باشد
عايق در تابستان باعث ميشود گرماي كمتري وارد ساختمان شود و در زمستان نيز جلوي خروج گرما از ساختمان و سرد شدن آن را ميگيرد.

انواع عايقكاري

عايقها دو گروه اصلي دارند كه روش كار آنها كاملا متفاوت است:

عايقهايي كه در ساختار آنها حبابهاي هوا وجود دارد و باعث كاهش هدايت حرارت ميشوند

عايقهايي كه حرارت را بازمي تابانند. پشت اين عايقها بايد حدود ۲۰ ميليمتر فاصله هوايي تعبيه شود.

 

 عايقها چگونه ارزيابي مي شوند؟

فاكتور مهم در انتخاب عايقها، ميزان مقاومت حرارتي آنها است. هر قدر اين مقاومت بالاتر باشد، عايقهاي  گوناگون با مقاومتهاي حرارتي برابر، از نظر ميزان صرفه جويي در انرژي همانند هستند و تنها اختلاف آنها در قيمت و محل كاربرد است.

 

جاهايي كه بايد عايقكاري شوند عبارتند از:

سقفها: مصرف انرژي براي گرمايش و سرمايش ساختمان را ۳۵% تا ۴۵% كاهش ميدهد.

ديوارهاي خارجي: مصرف انرژي براي گرمايش و سرمايش ساختمان را حدود ۱۵% كاهش ميدهد.

كف: مصرف انرژي را در زمستان ۵% كاهش مي دهد.

لوله هاي آب گرم : برای عايقكاري لوله هاي آبگرم مي توان از عايقهاي پتويي يا عايقهايي كه به طور ويژه براي لوله ها ساخته شده و براحتي قابل نصب هستند استفاده كرد.

 

چند راهنمايي كلي براي نصب عايقها

عايقها در صورتي خوب كار خود را انجام مي‌دهند كه به طور صحيح نصب شده باشند.

هرگز عايق را فشرده نكنيد. عايق بايد پس از نصب همان ضخامت اوليه خود را داشته باشد. در غير اين صورت مقدار مقاومت حرارتي آن كاهش مي‌يابد و نمي‌تواند آن طور كه انتظار مي‌رود جلوي انتقال حرارت را بگيرد.

عايقكاري را به طور كامل روي تمام سطح انجام دهيد. چرا كه اگر تنها ۵% از سطح خالي بماند, ممكن است تا ۵۰% از كارآيي عايقكاري كاسته شود.

مواد عايق را بايد هميشه خشك نگه داشت زيرا به استثناي پلي‌استايرن كه نسبت به آب مقاوم است، بقيه عايقها بر اثر رطوبت كارآيي شان پايين مي‌آيد. در برخي عايقهاي آزاد مقدار مقاومت حرارتي متناسب با تراكم عايق است نه ضخامت آن. در اين عايقها، مقدار مقاومت ممكن است بعد از مدتي تا ۲۰% كاهش يابد. از اين‌رو بايد از نصب‌كننده عايق تضمين گرفت.

 

از عايقهاي آزاد در سقفهايي كه شيب زيادي دارند استفاده نكنيد.

در صورت استفاده از عايقهاي باز‌تابنده بايد حتماً پشت آنها يك لايه هواي ساكن به ضخامت۲۰ ميليمتر وجود داشته باشد. تمام سوراخها و پارگيها و درزها بايد با نوار چسب پوشيده شوند.

اطراف كابلهاي برق و لوازم الكتريكي را هرگز عايق‌كاري نكنيد. ايمن بودن عايقكاري بايد توسط يك فرد متخصص بررسي شود.

در فاصله كمتر از ۹۰ ميلي‌متري فن‌هاي خروجي عايق نصب نكنيد.

در فاصله كمتر از ۲۵ ميلي‌متري حبابهاي لامپ و سرپيچ آنها عايقكاري نكنيد.

منظور از عایقکاری در کارهای ساختمانی بطور عام جلوگیری کردن از نفوذ عامل یا عواملی از خارج به داخل و یا داخل به خارج از ساختمان می باشد . مقصود عایق کردن ساختمان از نفوذ آب و رطوبت است .
چنانچه مقصود از عایقکاری جلوگیری از نفوذ عوامل دیگری نظیر صوت یا حرارت باشد جمله عایقکاری با پسوند مربوط به کار برده میشود مثل عایقکاری حرارتی و یا عایقکاری صوتی

 

عایق های رطوبتی در قسمت های مختلف ساختمان

 عایقکاری پی
برای جلوگیری از نفوذ رطوبت از طریق پی به دیوار باید حد فاصل بین دیوار و پی را به طریقی با لایه های عایق رطوبتی پوشانید . با توجه به اینکه در غالب موارد سطح پی از کف تمام شده نخستین طبقه ساختمان با کرسی چینی بالا می آورند در این صورت برای جلوگیری از نفوذ رطوبت از طریق پی به دیوار روی کرسی چینی (حد فاصل بین کرسی چینی ودیوار ) را با لایه های عایق می پوشانند .
پس از انجام کرسی چینی روی آن را با ملات ماسه سیمان اندود میکنند تا سطح نسبتا صافی برای عایق کاری فراهم شود .

عایقکاری دیوار در شرایط معمولی
عایقکاری بدنه عمودی دیوار نظیر عایق کاری افقی که در مورد پی ها شرح داده شد می باشد با این تفاوت که سطوحی که بایدعایقکاری شوند به جای افقی بودن عمودند به همین علت این نوع عایقکاری را عایقکاری عمودی مینامند  .

 

اهم نکاتی که باید در عایقکاری عمودی رعایت کرد عبارتند از

۱ -عایقکاری عمودی باید کاملا به عایکاری افقی روی پی یا دیوار متصل شود .
۲-لایه های عایق در تمام طول دیوار به هم متصل باشند .
۳-در مواردی که ارتفاع دیوار زیاد است و احتمال جدا شدن لایه های عایق از دیوار وجود دارد نباید از میخ یا اجسام نوک تیز مانند آن برای نگهداری لایه های عایق استفاده کرد زیرا چنین کاری باعث سوراخ شدن لایه های عایق خواهد شد و در نتیجه امکان نفوذ رطوبت از این نقاط به وجود خواهد آمد .

۴-عایقکاری در پشت دیوار اصلی انجام شود و دیوار محافظ در مجاورت زمین قرار گیرد .
۵-عایق در تمام سطح و طول دیوار پیوسته و به هم متصل باشد .اتصال پیوسته عایق سطوحی که باید عایقکاری شوند و و غفلت از عایقکاری آنها باعث نفوذ رطوبت به ساختمان خواهد شد بسیار حایز اهمیت است بارها اتفاق افتاده است که افراد ناشی و یا سهل انگار به علت عدم اطلاع و یا فرار از دشواری نسبی کار در بعضی از قسمت ها از عایقکاری جزیی از سطوحی که باید عایق شوند خودداری نموده اند در اکثر موارد هزینه های بعدی ترسیم عایقکاری در صورتی که از نظر فنی امکان داشته باشد به مراتب از صرفه جویی های اولیه بیشتر است لذا دقت در امر عایقکاری در تمام طول کار و مراحل آن از ضروریات است .

 

عایقکاری کف ها

کف طبقات ساختمان را در دو مورد باید در مقابل نفوذ آب و رطوبت عایق کرد .یکی از مواقعی که احتمال نفوذ آب و رطوبت از زمین به کف وجود داشته باشد این حالت فقط برای کف های طبقه هم کف و یا زیر زمین که در تماس مستقیم با زمین هستند پیش می آید .

دیگری مواقعی که احتمال نفوذ رطوبت از کف طبقات بالاتر از هم کف به سقف طبقه پایین تر نظیر کف آشپز خانه ها و سرویس ها وجود داشته باشد .

 

عایقکاری بام

بام سقف آخرین طبقه ساختمانی و حد فاصل ساختمان و هواست .بام ها را به دو دسته کلی مسطح (تراس ) و شیب دار تقسیم میکنند.

 

عایقکاری بام های مسطح :
عایقکاری بام های مسطح در ایران به دو صورت انجام میشود یکی با استفاده از کاه گل که فقط در مناطق خشک و کم باران و ساختمان های خشتی و کوچک به کار میروند و دیگری با استفاده از لایه های عایق 

الف ) عایقکاری با کاه گل
کاه گل از مخلوط کردن کاه با خاک رس و افزودن مقدار لازم آب و ورز دادن کانی آن تهیه می شود

.درگذشته از کاه گل برای عایقکاری بام های کلیه ساختمان ها و در مناطق خشک و کم باران کشور

نظیر شهر های مرکزی و کویری استفاده میشد .
در حال حاضر استفاده از کاه گل برای عایق کردن بام ها رونق سابق را از دست داده و تنها در مواردی محدود و برای ساختمان های کوچک و یا موقت در مناطق کویری و خشک ایران از آن استفاده میشود .یاد آوری میشود که کاه گل میتواند عایق مناسبی برای بام ساختمان ها در مناطق خشک و کویری باشد و اگر در انجام و اجرای آن دقت کافی به عمل آورند دارای مزایایی است که در سایر انواع عایق ها کمتر مشاهده میشود .

ب) عایقکاری با لایه های عایق :

لایه های عایق که معمولا در ایران برای عایق کردن بام ها به کار برده میشود همان روش معمولی قیر و گونی است .
یاد اوری میشود که استفاده از قیر و گونی در عایقکاری چندان مناسب نیست و امروزه مواد عایق کننده متنوع و متعددی در دنیا ساخته و مورد استفاده قرار میگیرد که به مراتب مناسب تر از قیر و گونی و از نظر سهولت اجرا به قیر و گونی بسیار ترجیح دارند .

 

عايق بندي حرارتي

عايق بندي حرارتي سدي است كه از عبور جريان طبيعي گرما از محيطي با دماي بالا تر به محيطي با دماي پايين تر جلوگيري ميكند .جهت اين جريان در ساختمان ها معمولا از داخل به خارج است .

در حال حاضر به علت محدود بودن ذخایر انرژی اکثر ساختمان سازان به دنبال تدابیری برای صرفه جویی و بهینه سازی مصرف انرژی هستند و سعی می کنند ساختمان ها را به نحوی بسازند که میزان هدررفت انرژی در آنها به حداقل برسد. عایق ها از جمله محصولاتی هستند که به عنوان یک پوشش عمل کرده و مانع از انتقال و هدررفت انرژی می شوند. با فرا رسیدن فصل سرما نیاز ساختمان به عایق حرارتی شدت پیدا می کند زیرا در صورت عدم عایقکاری مناسب، سوخت بیشتری برای گرم کردن ساختمان مصرف می شود و در نتیجه هزینه قبوض نیز بالا رفته و از نظر اقتصادی هزینه سنگینی بر روش ساکنین تحمیل می شود. برخی از عایق های حرارتی علاوه بر کنترل گرما مقاومت بالایی در برابر آتش دارند و در واقع کندسوز می باشند. در گذشته از پشم شیشه به عنوان عایق برای لوله های انتقال آب در فصول سرد استفاده می شود اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی انواع جدیدی از عایق به بازار ارائه شده اند که نیاز یک ساختمان را تامین می کند و مصرف انرژی را به حداقل می رساند.

عایق حرارتی چیست؟ عایق حرارتی به پوششی گفته می شود که از انتقال گرما و حرارت از یک مکان به مکان دیگر جلوگیری به عمل می آورد. حرکت گرما از مکان گرم به مکان سرد است، از این رو برای ممانعت از انتقال گرما به فضای سرد باید از عایق های حرارتی استفاده شود. از عایق حرارتی در مکان های مختلف استفاده می شود از جمله دیوارها، سقف، پوشش لوله های آب گرم و سرد، کف ساختمان و … . وقتی درجه حرارت محیط متعادل باشد فرد آرامش بیشتری داشته و به فعالیت های روزانه می پردازد. عایقکاری ساختمان را در زمستان گرم و در تابستان خنک نگه می دارد. خرید و نصب عایق در مرحله اول ممکن است کمی هزینه بردار باشد اما در طولانی مدت منجر به صرفه جویی در هزینه ها شده و صرفه اقتصادی در بر خواهد داشت. پوشش قسمت های مختلف ساختمان با عایق حرارتی منجر به صرفه جویی ۵۰ درصدی مصرف سوخت و انرژی می شود.

انتخاب یک عایق حرارتی مناسب با توجه به شرایط آب و هوایی و دمای محیط صورت می گیرد. ضخامت عایق باید به اندازه ای باشد که با حداقل میزان ممکن بتواند هدر رفت انرژی را کاهش دهد. از جمله ویژگی هایی که یک عایق خوب بدان نیازمند است می توان به مقاومت حرارتی بالا، مقاومت فشاری ایده آل، عدم رشد قارچ و کپک، مقاومت در برابر نم و رطوبت و چگالی بالا اشاره نمود. در حال حاضر عایق های حرارتی که به بازار عرضه می شوند به صورت تخته ای، فله ای، نواری، لحافی، لوله ای و آجری می باشند

عایق پشم شیشه

پشم شیشه یکی از قدیمی ترین عایق های حرارتی است که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفت و هم اکنون نیز استفاده از آن در برخی مکان ها رواج دارد. این عایق نوعی عایق معدنی است که از ذوب شیشه و تبدیل آن به الیاف بدست می آید. حبس هوا در بین الیاف شیشه ای مانع از انتقال گرما می شود، علاوه بر آن این الیاف عایق خوبی برای ممانعت از انتقال صوت نیز محسوب می شوند. پشم شیشه وزن بسیار سبکی دارد و بار اضافی بر ساختمان وارد نمی کند. علاوه بر آن ماده ای کندسوز است که هیچ نقشی در گسترش آتش ندارد. از معایب این عایق می توان به عدم مقاومت در برابر نم و رطوبت و ایجاد حساست پوستی و تنفسی اشاره نمود. در مکان هایی که احتمال می رود رطوبت به عایق نفوذ کند، از پشم شیشه های روکش شده با آلومینیوم استفاده می شود.

پشم شیشه

عایق پشم شیشه با روکش کرافت

نوعی از عایق پشم شیشه است که با کاغذ کرافت پوشش شده است
موارد استعمال : بعنوان عایق صوتی ، حرارتی و برودتی برای تاسیسات ، کانالها و سقفها کاربرد دارد .

ویژگیها :
ضریب هدایت حرارتی در درجه حرارت متوسط ۲۵ درجه سانتیگراد و جرم ۱۲ تا ۲۴ کیلوگرم برمتر مکعب بر حسب Kcal / mh c : 32% تا۳۸%
ضریب جذب صدا در فرکانسهای ۲۰۰ تا ۲۰۰۰ هرتس و برای ضخامت ۳۰ میلی متر و جرم حجمی ۱۲ تا ۲۴ کیلوگرم برمتر مکعب : ۵/۰ تا ۷/۰
جذب رطوبت به درصد : ۵/۰ تا ۲/۰
جرم حجمی به کیلو گرم برمتر مکعب : ۱۲ تا ۲۴
ضخامت به میلمتر : ۲۵ تا ۱۷۰
طول به متر : ۱۰ تا ۲۰
عرض به متر : ۲/۱
بسته بندی : بصورت رول شرینگ شده
غیر قابل اشتعال

 پانل آکوستیک پشم شیشه

مشخصات ساختاری محصول : این محصول در قطعات فشرده با ضخامت های ۱۵ ، ۲۰ ، ۲۵ ، ۵۰ میلیمتر تولید شده و برای پوشش فضای داخلی ساختمانها اعم از سقف و دیوارها بکار میرود . سطح قابل رویت این قطعات از نوعی بافت الیافی خاص Tissue)) ساخته شده ، فوق العاده جاذب صوت بوده و بصورت تک رنگ یا ترکیبی از رنگها قابل تولید می باشد.
موارد مصر ف : ۱- دفاتر ، سالنهای سخنرانی و ساختمانهای تجاری . ۲- کرید ورها و سرسرای هتل ها . ۳- بیمارستانها ، مدارس و آزمایشگاههای خاص . ۴- رستورانها . ۵- سالنها و پایانه های فرود گاهی و مسافرتی . ۶- سالنهای اجتماعی ، مساجد و …. ۷- استودیوهای صدا برداری راد یو – تلویزیون
مشخصات کلی پانلهای آکوستیک : ۱- مقاومت نسبت به رطوبت : پانلهای آکوستیک تولیدی این شرکت در شرایط رطوبت نسبی ۹۵% نیز قابل استفاده هستند . ۲- قابلیت تمیز نمودن سطوح آکوستیکی : توسط جاروبرقی ، پارچه خشک یا اسفنج با رطوبت بسیار کم به آسانی تمیز می شوند . ۳- عکس العمل ( رفتار ) در برابر آتش : رفتار در برابرآتش جهت پانلهای آکوستیک طبق استاندارد های ذ یل مشخص گردیده است

موارد استعمال:

استحکام کششی بالا ، پایداری حرارتی و انعطاف پذ یری بسیار زیاد انواع عایق رطوبتی ایزوگام ، آنهارا برای کلیه کاربریها اعم از ساختمانها و ابنیه مختلف ، تونلها ، استخرها ، پلها ، سرویسهای بهداشتی ، جهت عایق بندی رطوبتی ، بصورت تک لایه یا ترکیبی از لایه هنا مناسب نموده است. پوشش کاری خطوط انتقال سیالات جهت محافظت آنها از خوردگی و پوسیدگی در اثر عوامل جوی و رطوبت یا محیط های شیمیایی با استفاده از لایه مناسبی از محصولات ایزوگام به خوبی میسر است .

پشم سنگ

جزو خانواده عايق‌هاي حرارتي متشكل از الياف معدني است.ماده اوليه اصلي براي توليد اين عايق، سنگ بازالت، از گروه سنگ‌هاي آذرين است كه بازمانده فعاليت‌هاي آتش‌فشاني است و در كشور ما به وفور وجود دارد. محصولات عايق پشم سنگ نقش مهمي (چشمگيري) در صرفه جويي انرژي به وسيله كاهش مصرف انرژي در خانه‌ها، ساختمان‌هاي اداري و تجاري و كارخانه‌هاي توليدي دارند. عايقكاري اصولي كمك مي‌كند كه در خانه‌ها و محل كارمان انرژي فوق العاده كمتري مصرف شود.صرفه جويي در مصرف انرژي به وسيله عايقكاري به محيط زيست نيز كمك مي‌كند. عايق پشم‌سنگ به وسيله كاهش انرژي مورد لزوم براي گرم يا سرد كردن خانه‌ها و ساختمان‌‌هاي تجاري از متصاعد شدن دي اكسيد كربن بيشتر از كارخانه‌هاي مواد برق براي گرمايش و سرمايش ساختمان‌ها جلوگيري مي‌كند

پشم سنگ

خواص كلي:

مهمترين ويژگي عايق پشم سنگ مقاومت استثنايي آن در برابر آتش است. پشم سنگ آتش‌گير نيست و مشتعل نمي‌شود در نتيجه به عنوان نوعي حفاظ در برابر آتش شناخته شده است. به همين دليل در اكثر كشورها تخفيف‌هاي ويژه‌اي در مورد بيمه ساختمان‌هايي كه با پشم سنگ عايق شده باشند قائل مي‌شوند. پشم سنگ محيط مناسبي براي رشد آفت، قارچ،‌ باكتري و حشرات موذي نيست و به عنوان يك ماده غيرآلي در برابر اين انگل‌ها مصونيت دارد. بين انواع عايق‌هايي كه تا به حال در دنيا ساخته شده‌اند، پشم سنگ بي‌ضرر ترين آنهاست و با محيط‌ زيست كاملا سازگار است. برخلاف عايق‌هاي ديگر در اين گروه، پشم سنگ آسيبي به پوست نمي‌رساند و باعث سوزش آن نمي‌شود. هم‌چنين با تمام مصالحي كه در ساختمان و صنايع به كار مي‌روند سازگار است و تماس آن با اين مصالح مشكلي به وجود نمي‌آورد.

عملكرد در برابر آتش:

يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي عايق پشم سنگ، ايستايي استثنايي آن در برابر آتش استسازه‌هاي فلزي خصوصا ستون‌ها و تيرهاي ساختمان را با روش‌هاي مناسب به وسيله پشم سنگ عايق كاري مي‌كنند و بدين ترتيب در صورت تداوم حريق حتي تا ده ساعت هيچ مشكلي براي سازه‌هاي ساختمان به وجود نمي‌آيد.

قابليت رسانايي حرارتي:

قابليت رسانايي حرارتي يكي از مهمترين ويژگيهاي عايقهاي حرارتي است. عمل عايق حرارتي پشم سنگ بدين گونه است كه از انتقال انرژي حرارتي از هر سه طريق فوق جلوگيري مي‌كند و در نهايت جريان انرژي قطع مي‌شود و يا به حداقل مي‌رسد. اين خصوصيت مبناي صرفه‌جويي در مصرف انرژي به وسيله عايقكاري است. در ساختمان هاي مسكوني از عايق به منظور كاهش مصرف انرژي استفاده مي‌شود. به عنوان مثال عملكرد (مقاومت حرارتي) لايه اي از عايق پشم سنگ به ضخامت يك متر است و همان كار ديوارهاي قطور ساختمان‌هاي قديمي را انجام مي‌دهد كه سبب مي‌شد اين ساختمان‌ها در زمستان گرم و در تابستان خنك باشند. به طور كلي كار عايق حرارتي اين است كه محيط گرم را گرم و محيط سرد را سرد نگه دارد. هر چه قابليت رسانايي حرارتي كمتر باشد، كيفيفت عايق بهتر است. قابليت رسانايي حرارتي پشم سنگ كمتر از چهل هزارم وات بر متر درجه كلوين مي‌باشد.

 

ويژگيهاي آگوستيكي :

عايق پشم سنگ از دو طريق به كاهش صدا كمك مي‌كند، با كاهش انتقال صدا در ميان اجزاء متشكله سازه و يا جذب صدا در سطح.. عايق پشم سنگ بازدهي بالايي در جذب و كاهش صدا دارد به همين دليل در فرودگاه‌ها،‌ استوديوهاي صدابرداري، زير ريل‌ها و در ايستگاه‌هاي متروي داخل شهري به منظور جلوگيري از انتقال ارتعاشات و صدا از عايق پشم سنگ استفاده مي‌كنند.. مقدار تضعيف انرژي صوتي در هنگام عبور از مواد بستگي به ضخامت آنها دارد. اين مقدار در مورد پشم سنگ به ويژه در فركانس هاي كم با افزايش ضخامت بالا مي‌رود. گذاشتن فاصله هوايي مناسب در پشت عايق صدا، ضريب تضعيف آن را به نحو محسوسي افزايش مي‌دهد.

از امتيازات پشم سنگ مي توان به موارد زير اشاره کرد :

– پشم سنگ بصورت ماده اي با ويژگي هاي مشخص و استاندارد قابل توليد است .

– تحت تاثير ترکيبات شيميايي و يا ميکرو ارگانيسم ها تجزيه نمي شود .

– هوادهي ريشه در آن بخوبي صورت مي گيرد .

– به دليل حفظ رطوبت کافي , گياهان کمتر تحت تاثير کم آبي موقت قرار مي گيرند .

– پشم سنگ ماده اي سبک استريل و عاري از عوامل آلوده کننده است

عایق لوله پیش ساخته پشم سنگ

عايق لوله پيش ساخته پشم سنگ در طولهاي ۶۰ و ۱۲۰ سانتي متري براي پوشش لوله‌هاي با قطر نامه ۲/۱ تا ۱۰ اينچ توليد مي‌شوند. ضخامت عايق ۲۵ تا ۷۵ ميلي متر است.

دماي كاركرد: ايستائي موثر عايق‌هاي لوله پشم سنگ در برابر دما تا ۸۰۰ درجه سانتي گراد است

موارد كاربرد:

عايق لوله پيش ساخته پشم سنگ براي عايق كاري لوله‌هايي كه سيالات سرد، گرم و بخار در آنها جريان دارد مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين عايق همچنين در سيستم هاي حرارتي، برودتي و تهويه مطبوع كاربرد دارد. صنايع پتروشيمي، پالايشگاه‌ها، بيمارستان‌ها و ساير واحدها كه به نحوي از سيستم‌هاي تاسيساتي بهره مي‌برند از مصرف‌كنندگان اصلي اين نوع عايق به شمار مي‌روند. عايق‌هاي لوله پيش ساخته پشم سنگ را مي‌توان در اشكال و اندازه‌هاي مختلف با كارد برش داد. عايق‌هاي لوله در يك طرف از طول بطور كامل و در طرف مقابل تا نيمه ضخامت ديواره برش داده مي‌شوند. اين عمل امكان باز و بسته شدن لولايي قطعه عايق را فراهم مي‌كند و نصب آن روي لوله‌ها و اتصالات كاملا آسان مي‌شود.

عايق پانل:

پانل هاي نيمه سخت SS و سخت RS پشم سنگ داراي كيفيت بالايي هستند و به عنوان عايق حرارتي، آگوستيكي و ضد حريق مورد استفاده قرار مي‌گيرند. اين پانل‌ها در ضخامت‌ها و وزن مخصوص‌هاي مختلف توليد مي‌شوند و در موارد زير كاربرد دارند:
– عايق حرارتي براي كف، ديوارها، سقف‌ها، مراكز تامين بخار و پيستهاي يخ.
– تجهيزات تهويه در ساختمان‌ها و كشتي‌ها با ساختارهاي مختلف، سقف‌هاي آگوستيكي و ديوارهاي   پارتيشن.

پشم سنگ با روكش توري – WM

پشم سنگ با روكش توري بيشتر در صنايع كاربرد دارد. پشم سنگ پس از منسجم شدن با سيم نسوز به توري دوخته مي‌شود. توري مورد مصرف در اين محصول از نوع گالوانيزه با چشمه‌هاي شش ضلعي است. نوعي از اين محصول به صورت دو طرف توري به عنوان سفارش مخصوص قابل توليد است

 

موارد كاربرد:

عايق پشم سنگ با روكش توري براي عايق كاري سطوح مسطح و منحني در صنايع، لوله‌هايي با قطر بزرگ، كوره‌ها، گرم‌خانه ها، ديگ‌هاي بخار، اگزوز توربين‌ها و دودكش‌هاي بلند مورد استفاده قرار مي‌گيرد. مصرف كنندگان عمده اين نوع عايق مجتمع‌هاي پتروشيمي، پالايشگاه‌ها، نيروگاه‌ها و كارخانه‌هاي سيمان و فولاد هستند

عایق پتویی پشم سنگ

محصولات گروه پتویی پشم سنگ به صورت رول توليد مي‌شوند و مشخصات مشترك آنها به شرح زير است: طول: ۱۰ متر عرض: ۱۲۰ سانتي متر ضخامت: ۵۰ ميلي متر بسته بندي: با لفاف كاغذ كرافت

موارد كاربرد:
– عايق‌هاي پشم سنگ گروه DW براي عايق كاري و پوشش سقف‌هاي كاذب، سقف‌هاي سوله، كانال‌هاي گردش هوا و سيستم‌هاي تهويه مطبوع و آب سرد كن مورد استفاده قرار مي‌گيرند.

عایق پلی استایرن (XPS)

این عایق که از پلی استایرن اکسترود شده ساخته می شود جزء عایق های حرارتی بسیار سبک است. این عایق حرارتی بسیار پر مصرف است و برای عایقکاری دیوارهای فونداسیون، سقف های تیرچه و بلوک، سردخانه ها، دیوارهای دو جداره و … کاربرد دارد. عایق XPS مقاومت زیادی در برابر جذب آب دارد و پوسیده نمی شود. سطح آن یکنواخت است و به نسبت سایر عایق ها در برابر خزش مقاوم تر است. این عایق قابل برش است و با توجه به فضای مورد نظر می توان آن را برش داد. عایق پلی استایرن دوستدار محیط زیست بوده و هیچ آلرژی در انسان ایجاد نمی کند.

پلی استایرن

 

 

عایق الاستومری

ماده اصلی سازنده عایق الاستومری نیتریل فوم است که به آن خاصیت ارتجاعی می بخشد. انعطاف پذیری عایق الاستومری بسیار بالاست و از مقاومت حرارتی مناسب در برابر حرارت و نفوذ بخار آب برخوردار می باشد. این عایق برای عایقکاری و پوشش تاسیساتی نظیر بویلرها، انواع لوله ها، سوله ها، مخازن و صنایع مختلف کاربرد دارد. قیمت عایق الاستومری در مقایسه با عایق پشم سنگ کمی گران تر است. این فوم عایق وزن بسیار سبکی دارد و به صورت چسب دار یا بدون آن مورد استفاده قرار می گیرد. این فوم ها نه تنها عایق حرارتی می باشند، بلکه به عنوان عایق صوتی از انتقال سر و صدا نیز جلوگیری می کنند.

الاستومری

انواع عایق های حرارتی :

عایق های الاستومری

عایق پلی ایزوسیانورات

فنولیک سیلیکات کلسیم

عایق پلی اتیلن

عایق پلی استایرن

پشم سنگ و پشم سرباره

ورمیکولیت

عایق پلی یورتان

فوم شیشه

پشم سرامیک پوشش های ضد تابش

کاربرد عایق حرارتی در ساختمان

عوامل بسیار زیادی در ایجاد آسایش در ساختمان مؤثر است که یکی از این عوامل تنظیم دمای داخلی منازل می باشد که در این راه به کاربرد عایق های حرارتی پی می بریم. در گذشته در کشور ما به علت ساخت منازل با دیوار هایی با ضخامت زیاد، تبادل انرژی گرمایی کمی با خارج از خانه صورت می گرفت اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و باریک شدن دیوار ها، تبادل انرژی به شدت صورت می پذیرد که باعث اتلاف انرژی زیادی می شود. عایق های حرارتی تأثیر بسزایی در کاهش این اتلاف داشته و کمک شایانی به متعادل سازی دمای داخل منزل می کنند. بدین ترتیب با عایقکاری حرارتی منازل خود علاوه بر اینکه خواهیم توانست هزینه های جاری خانوار خود را کاهش دهیم، می توانیم در مصرف انرژی صرفه جویی نموده و در نتیجه در حفظ منابع طبیعی برای آیندگان سهیم باشیم.

البته عایق بندی ساختمان باعث بالا رفتن هزینه های ساخت می شود، اما با توجه به پایین آمدن هزینه های مصرف سوخت در مدت زمان کوتاهی این اختلاف هزینه ها جبران خواهد شد.

برای نصب عایق های حرارتی دیوار های خارجی ساختمان دو راهکار وجود دارد، اول نصب عایق ها در جداره خارجی دیوار و دوم نصب این عایق ها در جداره داخلی دیوارها.

زمانی که این عایق ها در جداره خارجی دیوار ها نصب گردند، جداره داخلی دیوار قسمتی از حرارت تولیدی توسط دستگاه های حرارتی را جذب نموده و باعث می شود زمانی که این دستگاه ها خاموش می شوند مدت زمان بیشتری فضای داخلی ساختمان گرم بمانند که این نوع عایق کاری عمدتا در ساختمان های مسکونی مورد استفاده قرار می گیرند.

اما زمانی که عایق های حرارتی در جداره داخلی ساختمان ها نصب می گردند، دیگر گرمایی توسط دیوار جذب نشده که این امر گرم و سرد شدن سریعتر فضای داخلی ساختمان کمک می کند. از این روش معمولا برای عایقکاری ساختمان های تجاری و اداری استفاده می شود.

 

مزاياي عايق بندي حرارتي عبارتند از :

كاهش ميزان گرماي تلف شده

هزينه پايين تر وسايل گرما زا

هزينه سوخت كمتر

كاهش خطر ظاهر شدن لكه

كاهش تعرق و كشش هوا و در نتيجه ايجاد آسايش بيشتر براي ساكنين

 

در اجراي عايق حرارتي نكاتي به شرح زير بايد رعايت گردند :

– در مكان هاي مرطوب بايد از مصرف مصالح نم كش مانند پشم چوب و خرده كاغذ پرهيز كرد و در صورت اجبار آنها را با يك لايه نم بند محافظت نمود .

-در نقاطي كه امكان آتش سوزي وجود دارد مصرف مصالح قابل احتراق ممنوع است .

برخي از اين مصالح را ميتوان با مواد ضد آتش غير خورنده ( مانند پشم چوب و خرده كاغذ ) آغشته كرد و به مصرف رساند .

– بايد توجه داشت كه پيوستگي عايق وقشر نم بند آن حفظ شود .

– چنانچه عايق قطعه اي در دو يا چند لايه اجرا شود جهت قرار گرفتن عايق در هر لايه بايد عمود بر لايه قبلي باشد .

عايق هاي انباشته معمولا براي سقف ها مناسب اند . در موقع مصرف بايد حتي الامكان سطح صاف و ضخامت يكنواختي از آنها به وجود آيد .

– عايق هاي نرم در انواع پتويي – قطعه اي – توپي و انباشته را بايد به صورت پف كرده به مصرف رساند و از فشرده شدن آنها جلو گيري كرد زيرا از كيفيت آنها كاسته ميشود در مناطق مرطوب و مكان هايي كه امكان نفوذ رطوبت وجود دارد بايد سطح مجاور عايق به خوبي تهويه شود تا امكان تعريق و تجمع آب تقليل يابد

 

صدا بندي ساختمان

كاهش سر و صداي نا خواسته در هر فضا از راه جذب هر چه بيشتر آن با مصالح آكوستيكي

جلوگيري از انتقال صوت از خارج با داخل ساختمان به اطاق ها از راه ديوار ها – درها پنجره ها سقف ها است

مصالح متخلخل كه براي عايق كاري حرارتي ساختمان ها مصرف ميشوند معمولا جاذب صوتي مناسب نيز مي باشند ولي معمولا در برابر عبور صوت ضعيف اند اين نكته معمولا از سوي طراحان در نظرگرفته نمي شود.

عايق بندي صوتي پنجره :

شيشه هاي دو جداره در صورتي كه نكات زير رعايت شوند عايق بندي صوتي پنجره ها را به ميزان زيادي بهبود مي بخشند :

۱ – با افزايش فاصله دو شيشه – عايق بندي صوتي نيز افزايش ميابد . فاصله ۱۵۰ تا ۲۰ ميليمتر كاهش صوتي معادل ۴۰ دسي بل ايجاد ميكند .

۲ – در صورتي كه پنجره هاي دو جداره قابل باز شدن باشند بايد از نوار هوا بندي استفاده شود .

۳ – با افزايش ضخامت شيشه به ويژه اگر پنجره ها ثابت باشند عايق بندي صوتي نيز افزايش مي یابد

اين نكته بدين مفهوم است كه بايد از تهويه كننده هاي مخصوصي كه كار تهويه وعايق بندي را تواما انجام مي دهند استفاده كرد .

۴ – شيشه هاي دو جداره اي كه براي عايق بندي حرارتي طراحي شده اند در واقع ارزش عايق بندي صوتي ندارند .

عایق حرارتی مواد و مصالحی هستند که مقاومت زیادی در مقابل عبور گرما دارند و می توان بوسیله آنها تا آنجا که ممکن است از انتقال حرارت محل گرم شده  یا لوله های حامل آبگرم یا کانالها و…جلوگیری کرد تا در مصرف سوخت جلوگیری شود.

انواع عایقهای حرارتی را می توان به انواع ۱- پشم شیشه۲ – پشم سنگ تقسیم نمود .

 

عایق رطوبتی :

نفوذ رطوبت به عایق های حرارتی باعث کاهش خاصیت آن شده برای جلوگیری از این امرباید از عایق های رطوبتی استفاده نمود عایق های رطوبتی موادی هستند که از رسیدن رطوبت از یک طرف به طرف دیگر جلوگیری می کنند.

انواع عایق های رطوبتی را میتوان به انواع ۱-گونی ۲- مواد آغشته به قیر ۳-لاستیک ۴-پلاستیک ۵-انواع ضد زنگ تقسیم نمود.

 

عایق صوتی :

این عایق از انتقال صدا از یک محل به محل دیگر جلوگیری می کند. مسئله کنترل صدای حاصل از فن ها و موتورها و حتی حرکت سیال در لوله در تاسیسات از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

 

نانو عايق ها

عایق حرارتی نانو يا NANSULATE ماده جدیدی از فناوری نانو می باشد که محافظ و عایق حرارتی مناسبی در مقابل هر سه نوع انتقال گرما شامل تشعشع ، جابجایی و همرفتی می باشد. با این خصوصیت که می توان از آن براحتی در ساختمانهای در دست بهره برداری نیز استفاده نمود و هیچگونه تغییر ظاهری در ترکیب ساختمان ایجاد نمی کند .

نانو عايق به عنوان جديد ترين محصول عايق حرارتي توليد شده در جهان بوده كه با استفاده از تكنولوژي نانو توليد مي شود وداراي كمترين ميزان انتقال حرارت در ميان تمام عايقهاي موجود بوده و خصوصيت ويژه اين محصول مايع بودن آن است كه امكان استفاده از آن را توسط هر نوع وسيله رنگ آميزي فراهم مي كند.
انواع توليدات اين تكنولوژي با خاصيت چسبندگي بالا امكان پوشش تمام سطوح را فراهم نموده و باعث جلوگيري از خوردگي زير عايق كه مهمترين مشكل لوله هاي عايق شده در صنعت نفت و گاز مي باشد. را فراهم مي آورد
نانو عايق تنها عايق است كه كه به راحتي همانند رنگ بر روي سطوح فلزي و غير فلزي توسط پيستوله ، برس و رولهاي نقاشي مي توان استفاده كرد لذا با صرفه هزينه نسبتاً كمي و بدون هيچ گونه تغييري در فضاي ساختمان مي توان از هدر رفتن انرژي جلوگيري نمود.اين عايق انواع مختلفي دارد كه نوع GP آن براي سطوح غير فلزي و نوع PT آن براي سطوح فلزي كار برد فراوان دارد . اين محصول جهت عايقكاري ساختمانهاي مسكوني ، تجاري ، مخازن ، لوله هاي انتقال نفت و گاز و صنعت كشتي سازي بكار مي رود .

 

خصوصيات :
۱-جلوگيري از خوردگي و عايق بودن
۲-استفاده آسان بوسيله قلم مو ، غلطك و اسپري
۳-غير سمي بر پايه آب
۴-رنگ : نيمه شفاف ،كه روكش سفيد آن نيز موجود است
۵-امكان مشاهده لايه زير عايق جهت بررسي بصري زير پوشش
۶-پايداري فوق العاده با چسبندگي عالي بروي فولاد ، آلومينيوم و گالوانيزه ، فايبر گلاس ، پي وي سي ، چوب ، بتن و پلاستيك و ساير مشتقات آن .
۷-فاقد هر گونه مواد افزايشي ضد ميكروبي مضر يا كشنده
۸-مقاوم در برابر انواع كپكها و قارچها
۹-صرفه جويي در هزينه ها در دراز مدت
۱۰-پوشش ۱۵۰ تا ۱۷۵ فوت مربع براي هر گالن جهت ۳ مرحله پوشش بسته به بافت آن (۱۴ تا ۵/۱۶ متر مربع )

 

فوايد :
۱-حفاظت در برابر خوردگي زير عايق (CUI)
۲-عايق حرارتي بودن در عين نازكي و كمي ضخامت
۳-مقاومت در برابر رطوبت و قارچ
۴-صرفه جويي در فضا ( هر پوشش در حالت مرطوب ۵-۳ ميلي اينچ ( mm 125/0- mm 075/0) 3روكش كامل آن در حالت خشك تنها ۵/۴-۵/۷ ميلي اينچ( ۱۱۲/۰-۱۸۱/۰) فضا اشتغال مي كند )
۵-قابل شستشو با آب و صابون
۶-قابل رنگ آميزي
۷-نصب ارزان
۸-ضد آتش سوزي
۹-ضد زنگ
۱۰-عايق لوله ايده آل
۱۱-تحمل دماي بالا تا مرز ۲۰۴°C(400F)
۱۲- كاربرد آسان
۱۳- مناسب براي مصارف خانگي و صنعتي
۱۴-صرفه جويي در انرژي

 

عايق رطوبتي  BEH310
خمير نسبتا غليظ ومشكي رنگ برپايه بيتومين و رزينهاي تقويت شده مي باشد وبا حلالهاي نفتي رقيق مي گردد وبراي افزايش مقاومت كششي در زمان ساخت الياف به تركيب اضافه مي شود وپس از خشك شدن كاملا الاستيك وغيرقابل انحلال در آب وبسيار مقاوم در برابر رطوبت مي باشد .

 

موارد مصرف :
ـ چسبندگي مناسب به انواع مصالح
ـ عايق كاري سطوح بتني ، سيماني ، آجري ، گچي و…
ـ پوشش جايگزين قيرگوني براي كف سرويسهاي بهداشتي
ـ پوشش لوله هاي بتني
ـ آب بند نمودن مخازن

 

روش اجراء :

سطح زير كار بايد عاري از هرگونه چربي وگرد وغبار باشد . قبل ازاجراء محصول BEH 310 را به طور كامل هم بزنيد ودر ۲ الي ۳ لايه اجراء نمائيد . زمان لازم براي اجراء هر لايه حدود ۳ الي ۴ ساعت مي باشد وتا دماي ۱۰- درجه سانتيگراد قابل اجراء خواهد بود .

توجه : محصول BEH 310 بسيار قابل اشتعال مي باشد لذا در زمان اجراء مسائل ايمني را در جلوگيري از حريق رعايت بفرمائيد .

 

مشخصات فني :                                              
رنگ : مشكي

حالت فيزيكي : خمير

قابليت انحلال : در حلال نفتي

قابليت اشتعال : دارد

زمان خشك شدن : ۳ الي ۴ ساعت

وزن مخصوص : ۰۲/۱

 

شرايط نگهداري :

در بسته بندي اوليه و دور از تابش مستقيم نور خورشيد وحرارت وشعله يك سال قابل نگهداري مي باشد .

پشم شیشه بهترین گزینه برای عایق بندی حرارتی

 

عايق هاي نوين

همگام با پيشرفتهاي روز افزون در صنايع و علوم مختلف در صنعت عايق كاري نيز تحولي ايجاد گرديده كه معايب عايقهاي معدني و پليمري را ندارد طراحي و ساختار آن مختص به صنعت عايقكاري بوده و بنا به شرايط مصرف انواع مختلف دارد . معروفترين و كاملترين انواع عايق هاي الاستو مريك E.P.D.M و  NBR/PVC مي باشد .

عايقهاي پليمري الاستو مريك
خواص عمومي آنها عبارتند از :
۱-
NBR/PVC

اختصارا به آن نيتريل فوم گفته مي شود، خاصيت عمده و بارز آن مقاومت خوب نسبت به سيالات نفتي و روغن بوده اما مقاومت آن در برابر اشعه ماوراء بنفش و ازن كم است . دامنه تحمل حرارتي آن ۱۰۰°C 250°C – است


نيتريل فوم  (NBR/PVC)

مقاومت سايشي به طور متوسط زياداست. اما در كابردهايي كه در معرض شرايط جوي سختي قرار مي گيرد, توصيه نمي شود اين ماده عاري از CFC , آزبست وكلر است و باعث حساسيت پوستي نمي شود .باعث رشد باكتري و قارچ نمي شود . يكي از انواع فوم هاي نيتريل ,سلول بسته است. اين محصول براي عايقكاري حرارتي و صوتي طراحي شده است.علاوه براين زيباست و عمر درازي دارد.
قابليت صدابندي بيشتر و صرفه اقتصادي بالاتر نسبت به انواع معمول مصالح عايقكاري صوتي سلول بسته يا سلول باز دارد. نيتريل فوم را معمولا در عايقكاري اتاقهاي موتور كاميون ها , هواپيماها, كشتي ها (رطوبت جذب نمي كند)ژنراتورها و سيستم هاي تهويه هوا و كانالي مربوط استفاده مي كنند.
عايق EPDM

اين ماده مخلوط اتيلن , پروپيلن و داين است EPDM مصالح ساختماني مناسب براي مناطق سردسير است و حتي دردماهاي زير ۳۰ درجه سانتي گراد خصوصيات عالي از خود نشان مي دهد.محدوده دمايي آن -۵۰˚Cتا ۱۳۰˚C سلسيوس است. مقاومت زيادي در برابر ازن دارد .زمان مند شدن , اكسيد شوندگي , پير شدن درجه ناشي از گرما آن كم است در برابر مواد شيمايي آلي و غيرآلي مقاوم است. ضعف آن مقاومت كم در برابر مايعات بر پايه نفت است. EPDMانتخاب معمول در بين فوم هاست. مقاومت عالي در برابر ازن , هوازدگي و زمان مندي دارد. هم چنين مقاومت شيميايي آن در برابر فرآورده هاي بر پايه غير محلول كم است

 

عایق شیشه

پوششي چندلايه است كه به كمك چسب مخصوص به سطح شيشه مي چسبد , بستر اصلي آن پلي استر از جنس پلي اتلين ترفتالات (PET) مي باشد اين پوشش حاوي ماده جاذب اشعه فرابنفش بوده و تا حدود ۹۹% از ورود اين اشعه جلوگيري مي كند . مهمترين لايه آن لايه فلز پوش است كه به كمك روشهاي پيشرفته ذرات فلزات سنگين مانند (واناديم –طلا- آلياژ نيكل كروم) برروي لايه پليمري اندود گرديده است خاصيت اين لايه باز تابش اشعه مادون قرمز بوده  در حالي كه اجازه عبور نور مرئي را به آن مي دهد . درواقع اين عايق را مي توان تلفيقي از دو نوع عايق نوين انعكاسي و پليمري شفاف دانست . لايه هاي  بعدي باعث تقويت استحكام كششي شده , در نهايت خواص ضد خش به محصول مي دهد. مزيت ديگر اين پوشش جلوگيري از خطر پاشيدگي  شيشه هنگام شكسته شدن و يا هنگام زلزله است .در انواع كم گسيل اين نوع عايق در فصل زمستان با كم كردن ضريب انتقال حرارت رسانش شيشه باعث كاهش اتلاف حرارت نيز مي گردد .

 

عایق هایی با منشاء گیاهی و حیوانی

در گذشته هاي نچندان دور در زماني كه هنوز عايق ها و مصالح بنائي امروزي تنوع چنداني نداشت ديوار هاي قطور با روكش كاه گل و سقفها و پنجره هاي چوبي عمده جدار هاي ساختمانها را تشكيل مي داد و با توجه به ضريب هدايت حرارت چوب و گاه گل نسبت به مصالح بنائي امروزي آنهارا مي توان نوعي عايق بشمار آورد كه با كاربردي وسيع در فضاي مسكوني باعث مي شدن تهابا اندك حرارتي در زمستان گرم شود . در تابستان نيزاز نفوذ گرماي زياد به داخل خانه جلوگيري مي كرد.به اين ترتيب مصرف انرژي و هزينه مرتبت با آن بسيار كم بوده و راحتي ساكنين نيز فراهم مي شد.الياف طبيعي مختلفي شامل پنبه , پشم , كتان و كاه است كه مي توان با فرآوري از آنها به عنوان عايق استفاده نمود

 

عایق های الیاف پشم معدنی

معروفترين آنها عبارت از پشم شيشه , پشم سرباره , پشم سنگ مي باشدوالياف سيليكات كلسيم وسيليكات آلومينيوم نيز از همين دسته مي باشند. همانگونه كه از نام دسته بندي آنها مشخص است مواد اوليه آنها در طبيعت موجود مي باشدخصوصيت پشم هاي معدني اين است كه شكننده بوده وسيليس باعث رشته اي شدن الياف آنها مي شود منفذ سلولي باز داشته و جاذب رطوبت هستند , به صورت مشترك و بسته به چكالي و تراكم خود داراي خاصيت موئينگي نيز مي باشند .به اين نوع عايق ها, عايق هاي فيبري يا اليافي نيز گفته مي شود و به اين ترتيب آزبست را مي توان در اين خانواده اضافه نمود. جهت استفاده از اين نوع عايقها در ساختمان مهمترين مسئله جلو گيري از جذب رطوبت در آنهاست كه توسط پوشش مناسب انجام مي شود

فوم های پلیمری ( سومین بخش از عایقهای سنتی )

عايق فوم پليمري جسمي است كه از دو فاز مختلف گاز و جامد تشكيل شده است . در مورد فوم هاي پليمري فاز جامد از پليمر ساخته شده است . در يك توده فومي دو نوع فضاي خالي بين ذرات در بخش پليمري مي تواند وجود داشته باشد كه آنها را سلول مي نامند, از اين رو دو نوع سلول شامل باز و بسته در فوم ها وجود دارند . در مورد فوم هاي سلول باز فاز گاز موجود نيز پيوسته است, به همين دليل در فوم هاي سلول باز ذرات بخار آب در لابه لاي سلولهاي فاز جامد قرار گرفته و ضريب انتقال حرارت راافزايش مي دهددر حالي كه در فوم سلول بسته فاز گاز ناپيوسته است . پليمرهايي كه در ساخت اين فوم ها استفاده مي شوند به دودسته كلي گرمانرم و گرماسخت تقسيم مي شوند . فومهاي پلي استايرن و پلي اتيلن (پلي فوم) مثالهاي مورد اول و فوم پلي يورتان مثال مورد دوم هستند.از اين رو بسته به نوع پليمر به كار رفته در فوم ساخته شده نحوه توليد آن متفاوت است . آنچه كه در مورد فوم هاي مختلف اهميت دارد نوع پليمر و نوع گازي است كه در سلول هاي آن قرار دارند . اين دو عامل ضريب هدايت حرارتي و يا توانايي يك فوم را در ايفاي نقش عايق حرارتي تعيين مي كند.

عایق کاری لوله ها:

لوله ها ممکن است به صورت توکار یا داخل داکت و یا روکار نصب شوند ولی در هر صورت بایستی عایق شوند که به یکی از صورت های زیر انجام می گیرد :

۱-لوله ها باید از مصالح ساختمانی جدا باشد تا مانع پوسیدن آن شود.

۲-لوله های سیستم گرمایش ۲ بار ضد زنگ زده می شود.

۳-لوله های دفنی بایستی با روغن و نوار پرایور عایق شود.

۴-لوله های داخل داکت بایستی توسط پشم شیشه با فوم آلومنیوم عایق شود.

:۵-لوله های روکارممکن است برای عایقکاری آن از رنگ و یا ورق آلومنیومی استفاده شود.

عایق کاری کانال:

کانالها هم همانند لوله ها ممکن است بصورت توکار یا داخل داکت و یا روکار نصب شوند که در داخل داکت متداول تر می باشد.

۱-کانال ها باید از مصالح ساختمانی جدا باشد تا مانع پوسیدن آن شود.

۲-فقط آن قسمت از کانال رفت و برگشت که از محیط گرم نشده می گذرد عایق می شود.

۳-کانالهای توکار توسط پشم شیشه با مفتول گالولنیزه عایق می شوند.

۴-کانالهای روکار توسط پشم شیشه یا پشم سنگ با مفتول گالولنیزه عایق می شوند

 

 

 

 

 

 

درباره‌ی مدیریت

حتما ببینید

آنچه در مورد شوفاژ و انواع آن باید بدانیم

شوفاژ چیست؟ شوفاژ معمولا به سه وسیله ی رادیاتور , پکیج و موتورخانه اطلاق میشود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.