خانه / اجرا / درباره سیستم گرمایش از کف و مزایا و معایب آن بیشتر بدانیم

درباره سیستم گرمایش از کف و مزایا و معایب آن بیشتر بدانیم

سیستم گرمایش از کف چیست؟

گرمایش از کف نوعی سیستم گرمایشی است که در آن لوله های مخصوصی که در ایران به نام لوله های ۵ لایه یا ۳ لایه شناخته می شود، از سطح زیرین کف عبور داده می شود و پس از بتن ریزی و کف سازی، آب گرمی که در پکیج یا موتورخانه تولید شده از داخل لوله ها عبور می کند. با عبور آب گرم از داخل لوله ها، کف مکان مورد نظر گرم شده و در نتیجه محیط ما گرم می شود.

در گذشته برای گرم کردن محیط از سیستم‌های گرمایش رادیاتوری یا شوفاژ استفاده می‌شد. در این نوع سیستم‌ها مرکز گرمادهی در مکان خاصی از ساختمان به نام موتورخانه قرار داده می‌شود و دما توسط هوا به بخش‌های مختلف ساختمان منتقل می‌شود.

در سیستم گرمایش از کف، گرما از طریق سطح زمین پخش می‌شود و زمانی‌که روی زمین راه می‌روید، گرما را احساس می‌کنید. سیستم گرمایش از کف توسط رومیان باستان که مهندسان باهوشی بودند، ابداع شده است. در این نوع سیستم گرمایشی، تمام بخش‌های محیط از دمای یکسانی برخوردار هستند، چون که گرما از کل اتاق از سمت پایین به بالا منتقل می‌شود.

اجرای سیستم گرمایش از کف

 

چرا سیستم گرمایش از کف :

یک اتاق با سیستم گرمایشی از کف نسبت به همان اتاق با رادیاتور فضای بیشتری برای طراحی دکوراسیون و معماری داخلی دارد. علاوه بر این استفاده از این سیستم باعث می شود ذرات موجود در هوا گردش بسیار کمتری داشته باشند که باعث می شود دیواره ها به مرور زمان کپک نزنند و دوده نگیرد.

حرکت ذرات موجود در هوا قابل دیدن نیستند ولی باعث آزار سیستم تنفسی انسان می شود که در مقایسه با رادیاتور در سیستم گرمایش از کف این مشکل کمتر به وجود می آید و در سیستم گرمایش از کف هیچ رطوبتی در منزل شما به وجود نمی آید که باکتری ها و قارچ ها در آن رشد کنند.

انواع روش های سیستم گرمایش از کف

استفاده از سیستم گرمایشی از کف برای گرمایش در محل سکونت به طریق مختلفی انجام می شود به طور کلی ۳ نوع روش گرمایش از کف موجود است:

  • گرمایش با هوای گرم
  • گرمایش با جریان الکتریسیته
  •  گرمایش با آب گرم ، به دلیل این که هوا نمی تواند هوا را در خود نگه دارد و هوای گرم در جایی مسکونی زیاد به صرفه نیست و روش الکتریکی مقرون به صرفه است.

انرژی الکتریکی و سیستم گرمایش با آب گرم مقایسه این دو روش می توان گفت که گرمایش با آب گرم مقرون به صرفه تر است به خاطر همین سال هاست که در کل دنیا مورد استفاده قرار گرفته است.

چرا بهتر است از سیستم گرمایش از کف در ساختمان استفاده کنیم؟

سیستم گرمایش از کف یکی از راحت ترین و سالم ترین روش برای گرمایش است. همان طور که افراد در یک روز سرد زمستان توسط خورشید احساس گرما می کنند.

ولی در این روش از طریق انتقال حرارت از کف دریافت می کنند و احساس آسایش دارند. در این سیستم گرمایشی دمای آب گرم در لوله ها باید بین ۳۰تا ۶۰ سانتی گراد باشد. مقایسه با روش های دیگر دمای آب بین ۵۴ تا ۷۱ درجه سانتی گراد است.

از این سیستم می توان برای ذوب شدن یخ و برف استفاده کرد. مثل: پیاده روها ، ورودی ساختمان ها ، بیمارستان ها ، زمین های ورزشی می توان از سیستم گرمایش از کف استفاده کرد و این روش می تواند هزینه کمتری داشته باشد.

هنوز که هنوزه برای ذوب کردن یخ و برف خیابان از نمک یا برف روب استفاده می کنند که این هزینه بیشتری به دنبال دارد و با به کار گیری این سیستم راحت تر و با صرفه تر است.

مزایای سیستم گرمایش از کف نسبت به سایر سیستم‌های گرمایشی

به طور کلی دو نوع سیستم گرمایش از کف وجود دارد: الکتریکی (انتقال گرما از طریق سیم‌های برقی) و هیدرونیک (انتقال گرما از طریق آب گرم).

هر دوی این سیستم‌ها گرما را از کف یک اتاق به سمت بالا هدایت می‌کنند.

  • در سیستم گرمایشی مبتنی بر آب گرم، آب گرم از طریق لوله‌ها هدایت می‌شود و در گرمایش از کف برقی، از نوعی کابل‌های حرارتی استفاده می‌شود که دارای خاصیت گرمایی هستند و پس از عبور الکتریسیته از‌ آن گرم می‌شوند.

۱) در گرمایش از کف از انرژی به شیوه‌ای بهینه استفاده می‌کنید

رادیاتورهای سنتی برای این‌که بتوانند یک اتاق را گرم نگه دارند نیاز دارند تا ۱۴۹-۱۶۷ درجه فارنهایت یا ۶۵-۷۵ درجه سانتیگراد گرم شوند، اما در گرمایش از طریق کف تنها به ۸۴ درجه فارنهایت یا ۲۹ درجه سانتیگراد نیاز هست.

به این ترتیب، با سیستم گرمایش از کف به منظور گرم کردن اتاق، انرژی کمتری مصرف می‌شود.

  • “علاوه بر این، در اتاق‌هایی که توسط رادیاتورها گرم می‌شوند، تفاوت دمایی وجود دارد، به عنوان مثال، دمای اطراف رادیاتور با دمای کنار پنجره‌ها کاملا متمایز است. اما در گرمایش از کف، گرما از سمت کف اتاق به بالا حرکت می‌کند، بدون این‌که در نقطه‌ای از اتاق، اختلاف دمایی وجود داشته باشد.”

۲) راحت و بدون هیچ دردسری از این سیستم گرمایشی استفاده کنید

پس از نصب سیستم گرمایش از کف به تعمیر و نگهداری نیاز نخواهید داشت و ۳۰ سال به راحتی می‌توانید از آن به صورت تضمین شده استفاده کنید.در این سیستم با استفاده از شیرآلات قطع و وصل متصل شده به خروجی های هر کلکتور، در جعبه مربوطه، امکان کنترل منطقه های حرارتی به صورت دستی امکان پذیر می‌گردد. از مزایای این سیستم می‌توان به اقتصادی بودن و ساده بودن سیستم کنترلی، اشاره نمود.

۳) فضای بیشتری در اختیار دارید و برای اجرای هر دکوراسیونی آزاد هستید

زمانی‌که سیستم گرمایشی شما از کف اتاق منتقل می‌شود، دیگر نیازی به رادیاتور یا شوفاژهای سنتی نخواهید داشت. بنابراین لازم نیست نگران دکوراسیون و ست بودن آن با رادیاتورتان باشید.

۴) با ایمنی و راحتی بیشتری مواجه هستید

یکی از خطرناک‌ترین نقاط خانه برای فرزندان کوچک کنار شوفاژ و بخاری است. زمانی‌که از سیستم‌های گرمایش از کف استفاده می‌کنید، دیگر لازم نیست نگران آسیب دیدن فرزندتان باشید.

۵) گرمایش از کف قابلیت سازگاری با تمامی انواع کف‌پوش‌ها را دارد

گرمایش از کف به شما آزادی لازم را می‌دهد تا خانه خود را به دلخواه خود طراحی کنید و از فضای دیوارها و کف بیشترین استفاده را ببرید. علاوه بر آن، گرمایش از کف با انواع روکش‌ها از جمله سنگ، کاشی، چوب و فرش سازگاری دارد و می‌توانید روکش محبوب خود را انتخاب کنید.

با این حال، برخی از کفپوش‌ها کارایی بیشتری نسبت به سایرین دارند. موادی با رسانای حرارتی بالا (سنگ، بتن، کاشی و سرامیک) ضمن تحمل درجه حرارت بیشتر، گرما را به صورت موثرتری منتقل می‌کنند.

چگونگی صرفه جویی انرژی سیستم گرمایش از کف

با کمک سیستم گرمایش از کف ۲۰ تا ۴۰ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می شود. در ساختمان هایی که سقف بلندی دارند استفاده از این سیستم باعث کاهش مصرف انرژی و صرفه جویی در مصرف سوخت می شود.

به این خاطر در روش های دیگر مثل رادیاتور و بخاری باعث می شود که گرما به سمت بالا رود و سرما به سمت پایین و حرارت در سقف بیشتر از هر جایی دیگر است که این باعث مقدار مصرف انرژی بالا می شود.

مزیت ویژه سیستم گرمایش از کف

  • در روش گرمایش از کف ابتدا قسمت پایین که ساکنین قرار دارند گرم می شود و هوا با دمای کمتری به سقف می رسد که این یکی از مزایای این سیستم است.

گرمایش از کف امروزه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. این روش یکی از بهترین روش برای گرم کردن منزل شما می باشد. همه ی اعضای بدن شما خصوصا پا که بیشترین فاصله را با قلب شما دارد همیشه گرم خواهد ماند و این برای انسان بسیار قابل استفاده است.

آیا در آشپزخانه ها هم می شود از این سیستم استفاده کرد؟

استفاده از این سیستم در مکان هایی مثل آشپزخانه حمام که کف آن همیشه خیس است مناسب است و باعث خشک شدن کف می شود. در این روش که رطوبت زمین باعث بیماری عضلانی می شود را از بین می برد و باعث کاهش درد بیماران می شود.

همچنین از کپک دیوارها جلوگیری می کند و جایی برای رشد حشرات وجود ندارد.

صرفه جویی در مصرف انرژی

سیستم گرمایش از کف می تواند ۲۵ تا ۳۰ درصد در مقایسه با سیستم گرمایشی (رادیاتور) در مصرف انرژی صرفه جویی کند. دلایل این صرفه جویی عبارتند از:

• دمای کم بین کف و دیوار های سرد
• سطح تابشی بسیار بزرگ ( به اندازه مساحت گرمایش)
• دمای پایین آب در حال گردش در سیستم گرمایش از کف ( بین ۳۵ تا ۵۰ درجه سانتی گراد)

معایب سیستم های گرمایشی از کف:

۱-معایب سیستم گرمایش از کف در زمان اول گرما و حرارت ۳۶ ساعته می باشد به این طریق که شروع سیستم در اول فصل سرما (شروع زمستان) با دمای ۲۰ درجه سانتی گراد می باشد و هر ۱۲ ساعت ۵ درجه می توان به آن افزایش داد که در طول ۳۶ ساعت به دمای ایده آل که همان ۳۵ درجه است می رسد.
این عمل برای این است که گرمای ناگهانی به کف شوک وارد نکند این سیستم رادیاتوری ۱ ساعت و سیستم های هوای گرم زیر ۱ ساعت است.

۲فاقد تغییرات در کف ساختمان به دلیل کف خواب بودن سیستم گرمایش از کف و استفاده نکردن از اتصالات در لوله های کف خواب پس از تمام شدن کف سازی دیگر نمی توان در کف ساختمان تغییراتی ایجاد کرد ولی تغییرات کوچک می شود انجام داد.

۳– کف سازی قبل از اجرای سیستم گرمایشی از کف: قبل از اجرای گرمایش باید روی لوله ی آب ، برق ، گاز و غیره… را به وسیله ملات و سیمان قرار داد تا سیستم گرمایش از کف به درستی نصب کرد.
این مشکل قابل حل است به این صورت که می توان با لوله کشی درست و استفاده از فوم بتن یا پوکه این مشکل را حل کرد.

معایب سیستم گرمایش از کف

اقدامات اولیه برای هوا گیری گرمایش از کف:

قبل از هوا گیری سیستم گرمایشی از کف رعایت کردن دو نکته زیر کاملا ضروری است:

• قبل از هر چیز فشار سیستم را چک کنید.

دقت کردن به طور مرتب به فشار سیستم می تواند به شما اطلاعات کافی در مورد بروز مشکل را بدهد. اگر فکر می کنید که سیستم احتیاج به هوا گیری دارد ابتدا فشار سیستم را بررسی کنید. اگر فشار سیستم کم است مقداری آب اضافه کنید و دوباره فشار را چک کنید.

• شیر های هوا گیری را چک کنید.

چک کردن این شیرها به شما می گوید که آیا هوای در سیستم وجود دارد یا نه؟ اگر در سیستم هوا وجود داشته باشد باعث کاهش دما در سیستم می شود و با تنظیم کردن شیر های هوا گیری از بروز این مشکل جلو گیری کنید.

روش انجام قدم به قدم هوا گیری:

۱- مطمئن شوید که سیستم کمبود آب ندارد و کاملا پر است.
۲- تمام لوله های کف باید از آب پر شود برای این کار حداقل ۱۰ دقیقه صبر کنید.
۳- با هواگیری لوله هایی که در قسمت پایین تر هستند شروع کنید تا زمانی که کار هواگیری انجام شود و تمام هوا در قسمت بالایی قرار گرفته باشد.
۴- پس از آن لوله های چند گانه کف هراتاق هوا گیری شد شیر هوا گیری آن را ببندید.

مراحل گام به گام نصب سیستم گرمایش از کف

در ادامه مراحل گام به گام نصب سیستم گرمایش از کف آورده شده است، بهترین زمان برای نصب این نوع سیستم هنگام ساخت یک اتاق جدید است. پس از نصب سیستم گرمایش از کف، آسیب دیدن آن تقریبا غیرممکن است. در واقع، پس از نصب صحیح تا ۳۰ سال به صورت تضمین شده می‌توانید از این سیستم بهره بگیرید.
اولین قدم در راه اندازی سیستم گرمایش از کف دریافت نقشه گرمایش از کف است که توسط متخصص طراحی می‌شود.

“به صورت کلی این نقشه به ۴ دسته اصلی تقسیم می‌شود: مارپیچ، دوطرفه یا ال، سه طرفه یا چهارطرفه.”

براساس ویژگی اتاق و ساختمان متخصصان تصمیم می‌گیرند که از کدام‌یک از روش‌ها استفاده کنند.

طرح مارپیچ اغلب در راهروها استفاده می‌شود که دارای عرض کمی و یک دیوار سرد هستند.

طرح دوطرفه برای اتاق‌هایی با دو دیوار سرد،

طرح سه طرفه برای اتاق‌هایی با سه دیوار سرد استفاده می‌شود.

بهترین بازدهی از طرح چهارطرفه به دست می‌آید که اغلب در اتاق مهمان از آن استفاده می‌شود.

نقشه گرمایش از کف شامل موارد بسیاری است، از جمله مرز سرما، درزهای انبساطی، متراژ حداقل و حداکثر و … که اگر به صورت دقیق طراحی شود، یک سیستم کارآمد خواهیم داشت و در غیراینصورت ممکن است با مشکلات بسیاری مواجه شوید.

نصب گام به گام سیستم گرمایش از کف

درباره‌ی مدیریت

حتما ببینید

آنچه در مورد شوفاژ و انواع آن باید بدانیم

شوفاژ چیست؟ شوفاژ معمولا به سه وسیله ی رادیاتور , پکیج و موتورخانه اطلاق میشود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.