خانه / طراحی / دفاتر طراحی مهندسی
طراحی دفاتر مهندسی

دفاتر طراحی مهندسی

دفاتر طراحی مهندسی

طراحی دفاتر مهندسی

طبق آیین نامه ی اجرایی ماده ی ۳۳ که در سال ۱۳۸۳ توسط هیئت وزیران به تصویب رسید کلیه ی طرح های ساختمانی و نقشه ها و مدارک فنی آن هم چون سازه معماری و تاسیسات مکانیکی و برقی میبایست توسط دفاتر مهندسی طراحی ساختمان و یا طراحان حقوقی ساختمان صورت بپذیرد و در نهایت مسئول دفتر مهندسی آن را مهر و امضا نماید تا شخص بتواند برای دریافت پروانه ی ساخت به شهرداری مراجعه کند.

نکات زیر در خصوص تاسیس دفتر فنی طراحی بسیار سودمند است :

  • -امتیاز دفتر مهندسی را شخصی میتواند دریافت نماید که دارای پروانه اشتغال مهندسی باشد
  • -دفتر مهندسی طراحی میبایست دارای مکانی ثابت مستقل از سایر دفاتر و دارا ی تابلو باشد

– علاوه بر مسئول دفتر هر دفتر مهندسی میتواند حداکثر ۱۰شریک داشته باشد که در رشته های هفت گانه ساختمان شامل عمران –معماری –برق –مکانیک- نقشه برداری-شهرسازی و ترافیک مدرک اخذ کرده باشد لازم به ذکر است که افزایش تعداد شرکا در دفتر فنی میتواند ظرفیت اشتغال (حداکثر متراژ زیر بنای مجاز برای طراحی توسط دفتر فنی ) را در یک سال طبق آیین نامه افزایش دهد

نحوه تأسیس و اعطای صلاحیت به دفاتر مهندسی

براساس ماده ۹ آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان, اشخاص حقیقی دارای پروانه اشتغال به کار مهندسی در رشته و تخصصی که تشخیص صلاحیت شده اند, بطور فردی یا بطور مشترک با مسؤولیت مشترک می توانند اقدام به تأسیس دفتر مهندسی نمایند .براساس ماده ۹ آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، اشخاص حقیقی دارای پروانه اشتغال به کار مهندسی در رشته و تخصصی که تشخیص صلاحیت شده‌اند، بطور فردی یا بطور مشترک با مسؤولیت مشترک می‌توانند اقدام به تأسیس دفتر مهندسی نمایند. دفاتر مهندسی قائم به شخص یا اشخاص حقیقی دارای پروانه اشتغال می‌باشد و امتیاز آن قابل واگذاری نیست. اشخاص مذکور موظف به نگهداری دفاتر قانونی براساس ماده ۹۶ قانون مالیات‌های مستقیم می‌باشند. دفاتر مهندسی مذکور می‌توانند با توجه به حدود صلاحیت افراد دارنده “پروانه اشتغال” که عضو دفتر می‌باشند از وزارت مسکن و شهرسازی درخواست صلاحیت نمایند. وزارت مسکن و شهرسازی برای تبین این امر و تعیین حدود و ثغور تأسیس دفاتر مهندسی، دستورالعملی در ۱۹ ماده در بهمن ماه ۱۳۷۵ مصوب نمود، این دستورالعمل شامل بخش‌های کلیات، حدود صلاحیت و ظرفیت اشتغال به کار و مواد عمومی است. از آنجا که در آیین‌نامه ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، که اخیراً ابلاغ شده است جایگاه ویژه‌ای برای دفاتر مهندسی تعریف شده است و طراحی را اعم از طراحی معماری، محاسبات سازه‌ای و طراحی و محاسبات تأسیسات برقی و مکانیکی، به دفاتر ارجاع نموده است. ذیلاً متن کامل این دستورالعمل جهت اطلاع و در صورت نیاز، اقدام اعضای محترم سازمان درج می‌شود.

شرایط لازم برای اعطای صلاحیت و ظرفیت اشتغال به کار دفاتر مهندسی عبارت است از:

  1.  متقاضی یا متقاضیان تأسیس دفتر مهندسی حداقل باید دارای پروانه اشتغال به کار مهندسی شخص حقیقی در یکی از رشته‌های موضوع قانون نظام مهندسی ساختمان و کنترل ساختمان باشند.
  2. افراد مؤسس دفتر مهندسی باید دارای مشارکت نامه رسمی ثبت شده در دفاتر اسناد رسمی کشور بوده و به‌طور مشترک و با مسؤولیت مشترک اقدام به تأسیس دفتر نموده و شرکاء تمام وقت از میان خود یک نفر را به عنوان مسؤول دفتر معرفی نمایند.
  3.  دفتر مهندسی باید دارای محل ثابت جهت ارائه خدمات مهندسی ساختمان باشد و در صورت تغییر محل دفتر مراتب حداکثر ظرف مدت یک‌ماه به مرجع صدور پروانه ساختمان و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اطلاع داده شود.

▪ ماده ۳) دفاتر مهندسی قائم به شخص یا اشخاص حقیقی دارنده پروانه اشتغال به کار مهندسی است و امتیاز آن قابل واگذاری نیست.

▪ ماده ۴) به منظور بررسی و ارزیابی سوابق متقاضیان تأسیس دفاتر مهندسی یا تمدید مجوزهای صادره قبلی و تعیین صلاحیت و ظرفیت اشتغال به کار مهندسی آنان باید مدارک زیر ارائه شود:

  • الف) تقاضای شرکای حقیقی دارنده پروانه اشتغال به کار مهندسی و تکمیل فرم درخواست تأسیس دفتر توسط مؤسسین یا مؤسس.
  • ب) تصویر مشارکت‌نامه رسمی ثبت شده در دفاتر اسناد رسمی و مدارک مؤید مربوط به تأسیس دفتر با مسؤولیت مشترک کلیه شرکاء.
  • ج) تصویر کارت معتبر عضویت در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان همه شرکاء.
  • د) تصویر پروانه اشتغال به کار مهندسی معتبر کلیه شرکاء

وزارت مسکن و شهرسازی حدود صلاحیت و میزان ظرفیت اشتغال به کار دفاتر مهندسی در هر رشته را در فرم‌های متحدالشکل درج و مراتب را به مرجع صدرو پروانه ساختمان اعلام می‌نماید. مدت اعتبار مجوزهای مذکور به شرط بقاء شراکت و تداوم همکاری شرکاء سه سال است و پس از پایان اعتبار، دفاتر مهندسی مجدداً ضمن ارزشیابی تعیین صلاحیت و ظرفیت خواهند شد.

درباره‌ی مدیریت

حتما ببینید

خانه مسکونی و مبانی و اصول روش های معماری آنها

خانه مسکونی و مبانی و اصول روش های معماری آنها: خانه مسکونی یا مسکن به عنوا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.