خانه / اجرا / جان پناه شیشه ای مزایا و کاربرد آن در ساختمان

جان پناه شیشه ای مزایا و کاربرد آن در ساختمان

جان پناه شیشه‌ای :

جان پناه شیشه ای ، یک حفاظ نرده مانندی است که برای ایجاد امنیت و جلوگیری از خطر سقوط، در لبه بالکن، بام، استخر و … نصب می‌گردد. این سازه در گذشته با انواع مصالح ساخته می‌شد اما امروزه برای داشتن ویو زیبا، آن را از شیشه می‌سازند. اصلی‌ترین کاربرد جان‌پناه شیشه‌ای، ایجاد امنیت بیشتر است.

جان پناه شیشه ای به دلیل داشتن قابلیت تلفیق و هماهنگی با سبک های مختلف معماری و ساخت یک سازه شیشه ای شفاف و یک دست توجه بسیاری از مهندسین و ساختمان سازان را به خود جلب کرده است.

جان پناه شیشه ای طرح های متنوعی دارد و به دلیل استفاده از یراق آلات و اتصالات مقاوم و ضد فرسایش آلومینیومی و استیل ایمنی بسیار بالایی دارد از طرف دیگر شیشه به کار رفته در جان پناه شیشه ای از دو نوع شیشه سکوریت و لمینت است که به افزایش امنیت در این محصول کمک بسیار زیادی کرده است .

امروزه این نوع جدید از سیستم‌های محافظ شیشه‌ای، جایگزین نرده‌های سنتی و فلزی شده‌اند. با پیشرفت در ساخت شیشه‌های مقاومت‌تر و شفاف‌تر، استفاده از این متریال در اجرای نرده و حفاظ ساختمانی افزایش یافته است. از طرف دیگر چون اتصالات آن از فلزات ضد پوسیدگی و زنگ‌نزن استیل و آلومینیوم است، استحکام جان پناه شیشه‌ای، با گذشت زمان تغییر نمی‌کند و کیفیت خود را از دست نمی‌دهد. زمانی که سقف ساختمانی ایجاد می‌شود، جان‌پناه می‌تواند به صورت ساده با ادامه یافتن دیوارها، شکل بگیرند؛ یا می‌تواند به صورت عمودی، در قالب سازه‌هایی از قبیل دیوار ایجاد شوند.

استفاده از جان‌پناه شیشه‌ای علاوه بر زیباسازی محیط، شفافیت و امکان نورپردازی‌های خلاقانه در محیط، را می‌دهد و به دلیل نصب سریع و بدون نیاز به تخریب و مقاومت و دوام بالا توانسته به‌راحتی جای مناسبی را در ذهن طراحان و معماران بیابد. همچنین بسته به نوع طراحی معماری مدنظر می‌توان از جان‌پناه شیشه‌ای ثابت و متحرک بهره برد.

جان پناه شیشه ای بر اساس متراژ محل اجرای کار و ارتفاع مورد نیاز به سه سیستم شیشه ای تقسیم می شود که به ترتیب ایمنی و زیبایی عبارتند از:

*جان پناه شیشه ای فیکس پوینت

*جان پناه شیشه ای اکسپوز

*جان پناه شیشه ای اسپیگات

شیشه های استفاده شده در ساخت جان پناه که از دو نوع شیشه ایمن سکوریت و شیشه ضد ضربه لمینت است ، که مقاومت بسیار خوبی در برابر تغییرات ناگهانی دمای اطراف دارد و از طرف دیگر در برابر فشارهای وارده به ساختار بیرونی شیشه توان تحمل وزنی زیادی را دارند . در مجموع جان پناه شیشه ای در برابر فشار و ضربه ایمنی مناسبی دارد و می توان جایگزین نرده و حفاظهای قدیمی شود

شیشه فیکس پوینت

جان پناه با جنس شیشه سکوریت

در ساخت جان پناه شیشه ای حتما باید از شیشه‌های مقاوم استفاده کرد که شیشه سکوریت  یکی از بهترین شیشه‌های مورد استفاده در ساخت جان پناه شیشه ای است. به دلیل مقاومت بالا و ایمنی زیاد این نوع شیشه از آن در ساخت جان پناه شیشه‌ای استفاده می‌شود.

شیشه سکوریت از مقاوم سازی شیشه معمولی بدست می‌آید. فرایند مقاوم سازی شیشه، موجب افزایش مقاومت در برابر ضربات می‌شود، همچنین مقاومت مکانیکی و حرارتی شیشه سکوریت با انجام فرایندهای موردنظر افزایش پیدا می‌کند.

این عملیات و فرایندها موجب می‌شود که شیشه به هنگام ضربات و شکست به تکه‌های ریز بی‌خطری تبدیل شود. شیشه سکوریت، با توجه به فرایند مقاوم سازی باعث استفاده از آن در صنعت ساختمان سازی شده است.

جان پناه با شیشه لمینت

از دیگر شیشه‌های ایمن و مقاوم می‌توان به شیشه لمینت  اشاره کرد. شیشه لمینت نیز در صنعت ساختمان سازی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شیشه نسبت به شیشه سکوریت از مقاومت بیشتری برخوردار است. در هنگام ایجاد ضربه و شکسته شدن شیشه، یکپارچگی شیشه حفظ می‌شود و ساختار آن از هم گسیخته نمی‌شود. در هنگام ایجاد ضربه به روی آن تکه‌های شیشه به طلق پلیمری میانی می‌چسبد و خطر جانی در پی ندارد. ایمنی مهم‌ترین ویژگی شیشه لمینت است که موجب می‌شود در مکان‌هایی که شکست شیشه ممکن است خطرات جانی داشته باشد، به کار می‌رود.

شیشه لمینت بر خلاف شیشه معمولی در هنگام شکستن خرد و تکه‌های آن به لایه pvb تعبیه شده در لایه میانی شیشه، می‌چسبد و یکپارچه می‌ماند.

استاندارد های جان پناه شیشه ای

نرده های شیشه ای نیز همانند سایر عناصر ساختمانی دارای ضوابط و استاندارد هایی هستند

استاندارد نصب نرده یا جان پناه در ارتفاع ۱۱۰ سانتی متری برای سطوح شیب دار و حداقل ۹۰ سانتیمتری برای سطوح صاف اجرا شود همچنین جهت استفاده از شیشه کارفرمایان با دقت داشته باشند که از نوع سکوریت و یا لیمنت استفاده نمایند.

مزایای جان پناه شیشه ای

  • تامین امنیت جهت سهولت تردد
  • سادگی و زیبایی در عین کارایی
  • استفاده از مناظر طبیعی بدون ایجاد مزاحمت بصری
  • هزینه مقرون به صرفه نسبت به انواع موجود در بازار
  • قابلیت تلفیق با سایر متریال‌ها اعم از ترموود، بتن، آجر و …
  • مقاوم  در برابر باد و ضربات احتمالی
  • نصب آن سریع و آسان است و نیازی به تخریب، جوشکاری، آهن کشی و … ندارد.
  • تنوع فوق العاده زیادی دارد و می‌توان در رنگ متناسب با کاربری خود استفاده کرد.
  • قابلیت اجرا به صورت لمینت و نشکن برای حفظ امنیت
  • – استفاده به عنوان نرده راه‌پله و بالکن
  • مقاومت بسیار بالایی در مقابل حرارت‌، نور آفتاب و رطوبت بالا دارد.
  • تنوع فوق العاده زیادی دارد و می‌توان در رنگ متناسب با کاربری‌ها و فضاسازی‌ها استفاده کرد.

کاربرد جان پناه شیشه ای :

– لبه‌ی ایوان‌ها، لبه ی بام، تراس، بالکن، دور وید‌، راهروها‌، بالکن‌، روف گاردن و … .

–  قابل اجرا در پارتیشن‌های تمام شیشه‌ای، حصار اطراف استخر و آب نما

– اجرای سیستم traffic control و صف انتظار در مراکز تجاری و بانک‌ها

– امکان نورپردازی درون شیشه در سری AHR همراه با اجرای سند بلاست انواع لوگو و نوشته‌ها درون شیشه نرده

تفاوت شیشه سکوریت و لمینت در جان پناه چیست؟

شیشه سکوریت  طی فرایندی در داخل کوره ای با دمای حدودی ۷۰۰ درجه سانتیگراد تبدیل به نوعی شیشه مقاوم در برابر شکست احتمالی می شود و در صورت شکست به قطعات صیقلی مبدل خواهد شد، این فرایند در شیشه های لیمنیت بین دو شیشه با دو ضخامت  و یک لایه پی وی بی داخل کوره قرار گرفته و لمینیت می شود در این نوع شیشه خطرات شکست احتمالی به حد قابل توجهی کاهش می یابد و در زمان شکست شیشه بدون آنکه خرد شود و یا فروریزد در محل نصب باقی می ماند تا کارشناسان با تجهیزات خاصی آن را از داخل فریم جدا نمایند.

 

درباره‌ی مدیریت

حتما ببینید

آنچه در مورد شوفاژ و انواع آن باید بدانیم

شوفاژ چیست؟ شوفاژ معمولا به سه وسیله ی رادیاتور , پکیج و موتورخانه اطلاق میشود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.