خانه / اجرا / همه چیز درباره نمای خشک ساختمان

همه چیز درباره نمای خشک ساختمان

نمای خشک

نمای خشک به نمایی گفته می شود که دوغاب و ملات سیمانی در ساخت آنها استفاده نمی شود و در آن برای اتصال پوشش نما به ساختمان، از نوعی سیستم نصب سبک با اتصالات مکانیکی استفاده می شود.

در نمای خشک مصالحی که پوسته ساختمان را تشکیل می دهند، به اندازه ای از دیواره اصلی فاصله دارند. همچنین از لایه های متعددی تشکیل شده است که شامل پوسته بیرونی، فضای داخلی تهویه پذیر، لایه عایق حرارتی و دیواره داخلی ساختمان می شود که همه لایه ها به وسیله سازه های فولادی و آلومینیومی، به سازه ساختمان متصل شده اند

یکی از روش‌های جدید برای نماسازی ساختمان‌ها اجرای نمای خشک است. در این روش اجرای نما بر خلاف روش سنتی مصالح با دیواره اصلی ساختمان فاصله دارند و به آن نمی‌چسبند.

نمای خشک را می‌توان با مصالح مختلفی مثل سنگ و سرامیک، شیشه، ترموود، کامپوزیت، آلومینیوم و… اجرا نمود.

در واقع منظور از نمای خشک، نماسازی بدون استفاده از ملات است. اجرای نمای خشک یک روش جدید است که مزیت‌های زیادی به همراه دارد و بسیاری از مشکلات موجود در نماسازی سنتی را برطرف کرده است.

نمای خشک

مزایای اجرای نمای خشک ساختمان چیست؟

اجرای نمای خشک نسبت به روش‌های سنتی  از مزیت‌های زیادی  برخوردار است. در ادامه به برخی از این مزایا اشاره می‌کنیم:

  • وزن نما در اجرای نمای خشک نسبت به روش سنتی بسیار سبک‌تر است.
  • در این روش امکان عایق‌کاری حرارتی و صوتی فراهم است.
  • سرعت اجرا در نمای خشک بیشتر از روش سنتی است.
  •  باعث محافظت در برابر عوامل جوی می شود.
  • باعث ایجاد تهویه در دیواره ساختمان و در نتیجه خروج رطوبت از روی آن می گردد.
  • دور ریز مصالح در این روش کم‌تر است.
  • بازسازی نمای خشک آسان‌تر از روش سنتی می‌باشد و امکان تعویض تایل‌ها وجود دارد. در صورت نیاز به باز کردن قسمتی از نما و اجرای مجدد آن، این امر به سهولت قابل انجام است و حتی این امکان وجود دارد که نمای ساختمانی به طور کامل باز و جمع آوری شود و در جای دیگری مجدداً این نما اجرا شود.
  • هزینه‌های بازسازی و ترمیم در صورت نیاز کم‌تر از روش سنتی است.
  • عمر مفید نما در این روش از روش سنتی بیشتر است.
  • بسیاری از مصالح مورد استفاده در این روش را می‌توان دوباره بازیافت کرد.
  • اجرای نمای خشک باعث می‌شود تا از تابش مستقیم آفتاب و قطرات باران به دیوار اصلی ساختمان جلوگیری شود.

انواع روش‌های اجرای نمای خشک کدامند؟

نحوه اجرای نمای خشک به دو روش امکان‌پذیر است. روش نمای خشک نمایان و نامشهود.

مهم‌ترین تفاوت این دو روش به نوع قرار گرفتن اتصالات در آن‌ها مربوط می‌شود.

  • سیستم های نمای خشک مشهود به آن دسته از سیستم های نصب نمای خشک اطلاق می شود که قسمتی از بست های مورد استفاده جهت نگهداشتن سرامیک ، از بیرون قابل مشاهده هستند. می توان جهت جلب توجه کمتر، قسمت های نمایان بست ها را همرنگ سطح رویه، رنگ کرد. البته باید توجه داشت که به جهت اینکه این بست ها در معرض عوامل جوی قرار دارند، میبایست از رنگهای پایدار در برابر عوامل جوی استفاده شود.
  • سیستم های نمای خشک نامشهود نیز به سری دیگری از سیستم ها گفته می شود که بست های مورد استفاده در این سیستم ها ، پس از نصب نما قابل مشاهده نمیباشند. در این سیستم ها، پیش از نصب، عملیاتی بر روی سطح رویه انجام می گیرد. این عملیات ممکن است بسته به نوع سیستم به صورت سوراخ و یا شیارهایی در پشت یا لبه های مصالح رویه باشد.

روش های اجرای نمای خشک

تفاوت فنی بین نمای معمول و نمای خشک چیست؟

همانگونه که از عنوان نمای خشک بر می آید، تفاوت اصلی این نما با نمای ملاتی، در نوع اتصال مصالح نما به سازه ساختمان  می باشد. به این تریتب که بر خلاف نمای ملاتی در اجرا و نصب نمای خشک، ملات حذف می شود و سطح رویه که شامل سرامیک، سنگ، سمنت برد، HPL و … می باشد به وسیله یک سری اتصالات مکانیکی عمدتاً فلزی به سازه ساختمان متصل می گردد.

ضرورت و اهمیت استفاده ازنمای خشک :

توسعه روزافزون تولید محصولات مختلف، جهت استفاده در نمای ساختمان و استفاده طراحان از مصالح نوین در اجرای نما از طرفی و محدودیت های روش ملاتی اجرای نما از طرف دیگر، باعث شده نیاز به استفاده از اتصالات خشک در نمای ساختمان هر روز بیشتر از قبل احساس شود.

به این ترتیب که نصب نما به صورت خشک، امکان نصب مصالح نوین ساختمانی با تنوع طرح و جنس و رنگ فراوان را برای ما فراهم می آورد.

به عنوان مثال جذب بسیار پایین آب در سرامیک های پرسلانی (حداکثر ۰٫۵ درصد ) باعث می شود که چسبندگی ملات ماسه سیمان به آن در حد صفر باشد و در نتیجه امکان استفاده از سرامیک پرسلانی در نما به روش معمول ملاتی، امکان پذیر نباشد. این مسئله در مورد مصالح ساختمانی و رویه های نوین دیگر مانند HPL، کورین و ترمو وود نیز صادق است.

اجرای نمای خشک

چه نوع مصالحی به روش نمای خشک قابل نصب است؟

هر گونه مصالحی که قابلیت استفاده در نمای داخلی و خارجی ساختمان را داشته باشد و با هر ابعادی ( البته متعارف ) از ضخامت ۵ میلیمتر تا ۵۰ میلیمتر به روش نمای خشک قابل نصب است. البته باید به این موضوع توجه داشت که هر چه مصالح رویه در ابعاد بزرگتری استفاده شود، میزان هزینه مصالح زیرسازی کاهش می یابد.

حالت بهینه دیوار جهت اجرای نمای خشک ، دیوار های پیوسته با طول و ارتفاع زیاد و با حداقل تعداد و ابعاد بازشو می باشد. در این حالت از کمترین میزان مصالح جهت زیر سازی نما استفاده میشود. هر اندازه که میزان سطوح بازشو بیشتر شود میزان مصرف مصالح زیرسازی برای هر متر مربع افزایش یافته و در نتیجه هزینه تمام شده نما بیشتر می شود. به گونه ای که برای دیوارهایی که با شیشه های با ابعاد بزرگ پوشیده شده اند و نما فقط در قسمت های باریکی انجام می شود، اجرای نمای خشک بسیار پرهزینه تر است .

عوامل مؤثر بر هزینه نمای خشک ساختمان

به طور کلی هزینه ساخت و اجرای نمای خشک ساختمان نسبت به روش‌های دیگر پایین‌تر است و در صورت آسیب به هر بخش آن امکان تعویض وجود دارد و نیاز به تخریب و اجرای مجدد کار نیست. قیمت اجرای نمای سنگ خشک به نوع مصالحی که استفاده می‌شود، بستگی دارد. ابعاد و مساحتی که قرار است نماسازی در آن اجرا شود روی قیمت اجرای نمای سنگ خشک مؤثر است. از طرفی قیمت تجهیزات نما خشک و مصالحی که برای سطح کار استفاده می‌شود، شکل معماری و ارتفاع، نوع سازه و موقعیت جغرافیایی پروژه بر قیمت اجرای نمای سنگ خشک مؤثر خواهد بود

 

 

درباره‌ی مدیریت

حتما ببینید

آنچه در مورد شوفاژ و انواع آن باید بدانیم

شوفاژ چیست؟ شوفاژ معمولا به سه وسیله ی رادیاتور , پکیج و موتورخانه اطلاق میشود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.